Ontmoet de top van strategy consulting tijdens Consultancy Castle

10 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

In april is het zover: dan vindt de 2020-editie van Consultancy Castle plaats. Het jaarlijkse event, georganiseerd door studievereniging STAR van de Rotterdam School of Management, geldt als dé ontmoetingsplaats voor topstudenten die een carrière in de strategieconsultancy ambiëren.

De strategy- en managementconsultancy-sector geldt al jaren als de meest populaire branche voor afgestudeerde businessstudenten om hun loopbaan in te beginnen. Werken in deze branche biedt volgens studenten veel uitdaging en afwisseling en geldt als een ideale springplank voor hun verdere carrière.Ontmoet de top van strategy consulting tijdens Consultancy Castle

Consultancy Castle

In dat kader is Consultancy Castle al jaren een begrip onder studenten. Ook dit jaar zal een selecte groep topstudenten (maximaal 24) de kans krijgen om in contact te komen met de zeven grote strategy consultancykantoren, die ieder jaar hun opwachting maken: Kearney (voorheen A.T. Kearney), McKinsey & Company, Bain & Company, The Boston Consulting Group, Roland Berger, EY-Parthenon en Strategy&.

Een eerdere deelnemer aan Consultancy Castle vertelt wat deelname aan het evenement heeft opgeleverd: “Tijdens het tweedaags verblijf op deze fantastische locatie en de kick-off, ontdekte ik de subtiele maar belangrijke verschillen tussen de kantoren. Er is veel informatie over de kantoren online te vinden, maar tijdens een evenement als Consultancy Castle krijg je een goed beeld van de bedrijfscultuur en de interne relaties tussen de consultants.”

De organisatie ligt zoals ieder jaar in handen van studievereniging RSM STAR, onderdeel van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Daarbij wordt RSM STAR ondersteund door verschillende organisaties, die zich als partner hebben verbonden aan het event.

Dit jaar zal op 9 april worden afgetrapt met een kick-off bij Boston Consulting Group (BCG), op het hoofdkantoor van het strategy consultancykantoor. Tijdens deze dag zal worden gewerkt aan cases, worden trainingen gegeven en zullen de consultants vertellen over hun werk. “Dit geeft deelnemers de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij BCG”, aldus de organisatoren.

De week daarop zullen op 15 en 16 april de resterende kantoren cases en trainingen verzorgen op Kasteel de Hooge Vuursche. Op 15 april in de ochtend zal Kearney een presentatie en een workshop geven, gevolgd door een lunch. Later op de dag volgen presentaties en workshops van Roland Berger en Strategy&, die in de avond een diner en een borrel organiseren. Een dag later, op 16 april, is het de beurt aan McKinsey & Company (presentatie, workshop en lunch), gevolgd door Bain & Company en EY-Parthenon (presentatie, workshop en diner met borrel).

Topstudenten die willen deelnemen aan Consultancy Castle 2020, kunnen zich hier aanmelden.