Boston Consulting Group wordt vaste trainingspartner van YAG

18 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Young Advisory Group heeft een nieuwe vaste trainingspartner: Boston Consulting Group.

Het toevoegen van het strategische consultancybureau aan de lijst van trainingspartners was broodnodig, vertelt Kim van Vliet, een consultant bij Young Advisory Group (YAG). “We blijven groeien, en onze consultants willen altijd meer leren!”

Adviseurs van Young Advisory Group – in de regel nog studenten – worden regelmatig getraind door consultants die bedreven zijn in het veld. Boston Consulting Group behoorde al een aantal jaar tot deze groep van trainers; de ad-hoc samenwerking is nu geformaliseerd in een vast trainingspartnerschap.

Consultants van Young Advisory Group tijdens een BCG-training

“De samenwerking beviel vanuit beide partijen goed en dus zijn we een vast partnership aangegaan”, legt Van Vliet uit. “De samenwerking is gefocust op de ontwikkeling van consultants, rondom onderwerpen zoals consultancy en interpersoonlijke vaardigheden.”

De trainingen zijn er ook op gericht om YAG-consultants klaar te stomen voor het succesvol uitvoeren van nieuwe opdrachten. “YAG-consultants kunnen bij de start van een nieuw project contact opnemen met BCG, om zo gekoppeld te worden aan een BCG-consultant die expert is op het gebied van het desbetreffende project”, zegt Van Vliet hierover. 

“Als de match is gevonden volgt een kick-off, waarin wordt kennisgemaakt en de eerste obstakels en uitdagingen van het project worden besproken”, legt ze uit. “Daarnaast vindt er een sparsessie plaats bij zowel de tussen- als de eindoplevering. Op die manier is de BCG-consultant actief betrokken in het oplossen van het vraagstuk.”

Kortom: een win-win, want de klant van Young Advisory Group heeft vanzelfsprekend baat bij een betere dienstverlening.

Voor Boston Consulting Group heeft het partnership twee invalshoeken. Allereerst sluit het aan bij de ‘Grow by growing others’-pijler van het kantoor. Dit verrijkt de ervaring van de eigen consultants, die het ook gewoon erg leuk vinden om te doen. Ten tweede voorziet de samenwerking BCG van een netwerk van top studentenconsultants – potentieel talent voor de toekomst.

Dit jaar zijn vier oud-YAG’ers in dienst getreden bij het strategy consultancykantoor. De andere vaste trainingspartners van YAG zijn Berenschot, McKinsey & Company en Roland Berger.