UniPartners

UniPartners stoomt academici klaar voor consultancybranche
Bedrijven laten hun oog tegenwoordig steeds vaker vallen op studenten die volop actief zijn (geweest) naast hun studie. Nevenactiviteiten worden in sommige gevallen zelfs meer gewaardeerd door recruiters dan het behalen van hoge cijfers. Een bestuursjaar of commissie wordt niet alleen als zeer waardevol beschouwd, maar is ook een manier om relevante ervaring op te doen en je netwerk uit te breiden.

Met die insteek werd UniPartners in 1987 opgericht. Het non-profit bureau voor en door ambitieuze universitaire studenten geldt als podium om academische vaardigheden te combineren met praktijkervaring. Inmiddels is UniPartners uitgegroeid tot een begrip onder academici en kan het met 12 vestigingen in evenveel verschillende universiteitssteden gerust zeggen dat het ambitieuze topstudenten klaarstoomt voor de consultancybranche.     

Unipartners in cijfers

Concept

UniPartners heeft dankzij haar werkwijze het predicaat Junior Enterprise. Wat inhoudt dat wij het ondernemerschap onder studenten uitdragen. Inmiddels zijn er meer dan 280 Junior Enterprises in heel Europa waarvan 12 in Nederland. Een Junior Enterprise functioneert als academisch adviesbureau. Studenten kunnen via een Junior Enterprise opdrachten aannemen uit het bedrijfsleven die aansluiten bij hun opleiding. Op die manier kunnen ze op professionele basis praktische studie-ervaring opdoen en kennismaken met het bedrijfsleven. Anderzijds laat het bedrijven kennismaken met de potentie van studenten met hun actuele kennis direct vanuit de universiteitsbanken. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om hun projecten door de non-profitbasis van UniPartners voor een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding te laten uitvoeren. Ondernemingen, overheden en andere opdrachtgevers zijn zeer te spreken over de samenwerking met de academische talenten van UniPartners. Zij krijgen te maken met gemotiveerde en ambitieuze studenten die hun kennis en expertise graag in de praktijk willen brengen. Het is dus voor beide partijen een win-win situatie. 

UniPartners | Nieuws