Utrecht Consultancy Day laat studenten kennismaken met consultancy

03 mei 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nog maar twee weken en dan vindt Utrecht Consultancy Day plaats, een netwerkevenement voor bijna afgestudeerden die interesse hebben in een adviesloopbaan. Een uitgelezen kans voor de studenten om in contact te komen met tal van vooraanstaande consultancykantoren.

Voor ambitieuze studenten die op zoek zijn naar een vliegende start van hun loopbaan vormt management- en strategieconsulting al jaren een populaire richting. Niet verrassend, want de adviesbranche belooft een uitdagende werkomgeving vol afwisseling en een steile leercurve.

Op 17 mei, tijdens Utrecht Consultancy Day, krijgen bachelor- of masterstudenten die in de eindfase van hun opleiding zitten de kans om een kijkje in de consultancykeuken te nemen.

Utrecht Consultancy Day laat studenten kennismaken met consultancy

Tijdens het in de Domstad georganiseerde netwerkevenement, een initiatief van studentenadviesbureaus Solve Consulting en UniPartners, kunnen studenten in contact komen met tal van vooraanstaande consultancykantoren.

Deelnemers kunnen presentaties en trainingen volgen van de aanwezige consultancykantoren. Ook kunnen ze op het netwerkplein verschillende recruiters en consultants spreken over hun ervaringen binnen de consultancy. Zo kunnen de studenten zich oriënteren op de consultancyarbeidsmarkt en een mogelijke leuke baan of stage.

Dit jaar maken de volgende advieskantoren hun opwachting: Young Colfield, AT Osborne, Supply Value, Berenschot, AEF, SeederDeBoer, Hieroo, delaware, OchtendMensen, Accenture, 4ESG Consulting, Möbius, Jong Morgens, Opschudders, VertX, Valcon, Ciratum en Significant Groep.

Het evenement is gratis voor studenten en er is de gehele dag vrije inloop. Gedurende de dag kunnen studenten hun cvof LinkedIn-profiel laten checken en tips ontvangen om deze te professionaliseren.

Bij sommige presentaties worden de aanwezigen geselecteerd op basis van cv-selectie. Studenten die zich aanmelden voor een presentatie van een van deze organisaties, worden gevraagd hun cv door te sturen.