7 bureaus ontmoeten studenten tijdens UniPartners Experience

10 maart 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Vandaag vindt de UniPartners Experience plaats. Zeven advies- en trainingsbureaus, waaronder PwC, First Consulting en Solid Professionals, nemen deel aan het landelijke recruitmentevenement voor studenten, dat wordt gehouden in Kasteel Woerden. Gedurende de dag kunnen studenten kennis maken met deze en andere toekomstige werkgevers en kunnen ze diverse presentaties, trainingen en speeddate sessies volgen.

UniPartners is een non-profit bureau voor en door ambitieuze universitaire studenten, dat als podium fungeert om academische vaardigheden te combineren met praktijkervaring. De organisatie is sinds de oprichting uitgegroeid tot een begrip onder academici en bereidt met haar elf vestigingen in evenveel verschillende universiteitssteden ambitieuze topstudenten voor op een loopbaan binnen de consultancybranche.  

UniPartners Experience 2017

Om universitaire studenten en (advies)organisaties samen te brengen, organiseert UniPartners sinds 2009 jaarlijks het landelijke recruitmentevenement ‘UniPartners Experience’. De 2017 editie, die vandaag in Kasteel Woerden wordt gehouden, zal van start gaan met een speech van ondernemer en investeerder Floris Venneman, die een inspirerend verhaal over ondernemerschap zal vertellen. Daarna zullen opleider Schouten & Nelissen en trainingsbureaus BeWise en Qompas diverse trainingen verzorgen. De deelnemers worden daarin goed mogelijk voorbereid op het ontmoeten van potentiële werkgevers. Het gaat om sollicitatietrainingen, het managen van de eerste indruk en het houden van een eerste gesprek.

Later op de dag kunnen krijgen de deelnemers enkele bedrijfspresentaties voorgeschoteld. Voor zowel de trainingen als presentaties kunnen de deelnemende studenten hun voorkeuren opgeven. Daarna volgen intensieve speeddate sessies met werknemers van de deelnemende bedrijven, vooral afkomstig uit de adviesbranche. Zo kunnen studenten deze editie, naast bovengenoemde trainingsorganisaties, ook in contact komen met ICT dienstverlener Capgemini, finance & risk advies/interimbureau Solid Professionals, Big Four accountancy en advieskantoor PwC en consultancybureau First Consulting.

7 bureaus ontmoeten studenten tijdens UniPartners Experience
“Een mooi en divers rijtje met bedrijven waarmee de deelnemende studenten één-op-één contact kunnen hebben! Na afloop hebben de bedrijven zo een compleet beeld van de talenten en zij van de potentiële werkgevers”, aldus UniPartners. Verder verzorgt het studenten adviesbureau
 een lunch en afsluitende borrel voor alle deelnemers.

Partner van UniPartners

Los van het recruitmentevenement hebben diverse consultancybureaus zich als partner verbonden aan UniPartners, waaronder strategy consultancykantoren The Boston Consulting Group en Bain & Company, managementbureau Boer & Croon, adviesbureau IG&H Consulting & Interim en talentontwikkelaar ORMIT.