UniPartners helpt Rabobank met sustainability analyses

22 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De studentenconsultants van Unipartners gaan de komende maanden duurzaamheidanalyses uitvoeren bij negen grootzakelijke klanten van Rabobank Rotterdam. Door middel van de ’sustainability analyses’ wil de coöperatieve bank een extra dienstverlening aanbieden aan zijn klanten. In het kader hiervan zal de duurzaamheid van het businessmodel van klanten op zowel strategisch als ecologisch niveau onderzocht worden. Zo krijgen klanten advies op maat voor het realiseren van duurzame groei.

Sustainable Business Challenge
Een belangrijk Rabobank filiaal is Rabobank Rotterdam, dat zijn hoofdvestiging heeft aan de Blaak. In lijn met het coöperatieve gedachtegoed heeft de bank besloten om zijn grootzakelijke klanten meer te bieden dan alleen financiële dienstverlening. Om klanten te helpen in hun streven naar lange termijn continuïteit, is samen met UniPartners, een adviesbureau dat uitsluitend gerund wordt door studenten, de ‘Sustainable Business Challenge’ opgezet. Als onderdeel van de Challenge wordt de duurzaamheid van het business model van klanten onder de loep genomen, op zowel strategisch als ecologisch niveau. “Doelstelling van de sustainability business challenge is om de klanten van de Rabobank te assisteren bij het realiseren van duurzame groei”, aldus Laurens Breij, adviseur bij UniPartners Rotterdam en vanuit het bureau lead consultant. De negen projectteams van UniPartners bestaan allen uit vier junior consultants studerend aan de Erasmus Universiteit en de TU-Delft.

UniPartners helpt Rabobank met sustainability analyses

De projectteams beginnen in juli met hun werkzaamheden en het project heeft een verwachte doorlooptijd van 3 maanden. Begin september worden de resultaten overhandigd aan de negen klanten. Hoewel het in de eerste plaats om advies gaat, verwacht Breij wel dat er diverse praktische handvatten uit de adviezen zullen rollen. “Alle negen projecten worden ingestoken op specifieke behoeften van de klant waarbij wetenschappelijk verantwoord onderzoek centraal staat. Echter zorgt de grote focus op de praktijk er wel voor dat de geleverde adviezen praktisch van aard zullen zijn”, zegt Breij.

UniPartners wordt tijdens het project bijgestaan door Sander Tideman, als onderzoeker en Sustainability Consultant verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en expert op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken. Volgens Breij toont het project hoe wetenschap en toekomstig toptalent de handen ineen kunnen slaan om het bedrijfsleven te helpen. “De mix van adviseurs is een prachtig voorbeeld hoe we samen met de Erasmus in staat zijn om met multidisciplinaire teams de klant te helpen om risico’s en uitdagingen op de lange termijn te identificeren en aan te pakken”, besluit Breij.