Intermedius levert bijdrage aan PPM jaarcongres en BPUG 2018

28 mei 2018 Consultancy.nl

Intermedius zal de komende weken bijdragen leveren aan twee congressen. Tijdens het PPM jaarcongres verzorgt het adviesbureau een best practice case van Schiphol Parking en Mobility Services, terwijl het begin juni, tijdens BPUG 2018, de interactieve workshop ‘De meervoudige versus de enkelvoudige waarheid’ zal organiseren. Daarin krijgen deelnemers inzicht in het creëren van een gezamenlijk gedragen waarheid.

In de snel veranderende samenleving van tegenwoordig krijgen agile werken en Project Portfolio Management (PPM) steeds meer aandacht binnen bestuurskamers. PPM, een methode die helpt bij het sturen en besturen van alle programma's en projecten in organisaties, is erop gericht dat bij managementbeslissingen gelden en middelen optimaal worden ingezet. 

PPM Jaarcongres 2018

Op woensdag 30 mei 2018 vindt voor de vertiende keer het PPM jaarcongres plaats bij Figi in Zeist. Het PPM Jaarcongres is gericht op de verschillende doelgroepen die met PPM te maken hebben, zoals directeuren, managers, programma- en portfoliomanagers, resource managers, CFO's, controllers en financieel managers, CIO's, R&D managers en organisatieadviseurs.

In de aankomende editie van het PPM Jaarcongres wordt ingezoomd op hoe PPM een cruciale rol gaat vervullen in het sturen en organiseren van transformatie en innovatie. “Portfoliomanagement moet steeds meer de lead nemen in innovatie door het integraal regisseren tussen beleid en uitvoering enerzijds en de diverse operaties anderzijds”, aldus de organisatie. In een praktijkgericht programma zal deze uitdaging voor de portfoliomanager uitgebreid besproken worden. Keynote-presentaties zullen worden afgewisseld met twee parallelle streams met praktijkcases: een voor het bedrijfsleven en een voor non-profit organisaties.

Naast Projectum, een Amsterdamse managementconsultancy, is dit jaar ook portfolio-, programma- en projectmanagementspecialist Intermedius een van de participanten die inhoudelijk zullen bijdragen aan het programma van het PPM Jaarcongres. Samen met Schiphol verzorgt Intermedius de best practice ‘Hoe Schiphol Parking en Mobility services grote stappen zet bij het inrichten van hybride portfoliomanagement’. In de sessie zullen hybride portfoliomanagement, waarde toevoegen en de wendbaarheid van Schiphol centraal staan. Wat betekent het om waarde toe te voegen aan de collectieve Schiphol-ambitie, ‘To become Europe’s preferred Airport’? En met name: Hoe hebben al deze ontwikkelingen impact op Schiphol Parking?

Siard Hovenkamp (Manager parking projects, assets & ICT, Schiphol) en Menno van den Brink (vanuit Intermedius consultant portfoliomanagement bij Schiphol) nemen deelnemers mee in de reis die Schiphol heeft doorgemaakt. Aan de hand van praktijkervaringen worden ze meegenomen in de wijze waarop Schiphol hybride portfoliomanagement in combinatie met het Agile gedachtengoed heeft ingericht en nog verder aan het inrichten is. Ze leren hoe Schiphol zijn parking portfolio bestuurt en de organisatie in staat stelt snel bij te kunnen sturen voor een optimale ‘Passenger Experience’ op Schiphol.

Vanuit de adviesbranche is verder Bas te Wierik een van de sprekers, onlangs binnen been management consulting nog bevorderd tot Associate Partner. Te Wierik zal de sessie ‘Van ‘stip op de horizon’ naar ‘regie op transformatie’ verzorgen. In deze sessie staat het vergroten van de strategische alignment in de veranderportfolio’s centraal. In een actieve werksessie gaan deelnemers aan de slag met het vergroten van de regie in hun eigen organisatie door het portfolio aan transformatie-initiatieven te richten met behulp van een waardevolle tool: de strategiekaart.

Vorig jaar leverden professionals van Quint Wellington Redwood
, Improven, Arlande en HWP Consulting een bijdrage aan het PPM jaarcongres.

BPUG seminar 2018

BPUG seminar 2018

Op dinsdag 5 juni 2018 vindt voor de 21ste keer het BPUG seminar plaats in de jaarbeurs in Utrecht. De Best Practice User Group (BPUG) is een community van programma- en projectmanagementprofessionals. De community heeft de doelstelling om een platform bieden voor het delen van ervaringen en kennis rondom Best Practices van project-, programma- en portfoliomanagement. Als onderdeel van deze doelstelling organiseert de BPUG ieder jaar een seminar voor zijn achterban.

Tijdens de 2018-editie van het BPUG seminar zullen deelnemers – waaronder programmamanagers, projectmanagers en PMO professionals – leren van praktijkverhalen en lessons learned van vakgenoten. Het programma bestaat onder meer uit presentaties van vijf (internationale) keynote-sprekers, twintig workshops, praktijkcases, games en best practices. Tijdens de pauzes is er een sponsormarkt en is er volop gelegenheid om te netwerken met vakgenoten. Dit jaar is voor een zeer actueel thema gekozen dat elk bedrijf raakt: People, Plan it en Profit.

Intermedius geeft in de ochtend een interactieve workshop met als titel: ‘De meervoudige versus de enkelvoudige waarheid!?’ Tijdens deze workshop zullen Diane Dros en Niels Udo, respectievelijk managing partner en consultant strategic portfoliomanagement bij het adviesbureau, deelnemers inzicht geven in het creëren van een gezamenlijk gedragen waarheid. “Iedereen heeft een andere waarheid, waardoor een enkelvoudige waarheid vaak niet bestaat. Maar om als organisatie wendbaar te zijn, is het van belang dat er wel een gezamenlijk gedragen waarheid is. Hoe creëer je zoiets? Er zijn namelijk veel verschillende belangen, invalshoeken, overtuigingen en verschillende manieren van werken die keuzes maken beïnvloeden”, aldus Dros. Met behulp van een interactief spel zullen de deelnemers ervaren hoe ze van een meervoudige naar een gedeelde enkelvoudige waarheid kunnen komen.

Daarnaast zal Intermedius de gehele dag aanwezig zijn op de sponsormarkt. Intermedius managing partner Otto ten Dam en consultant Natalie Kalkhoven zullen de deelnemers daarbij van informatie voorzien. Ook sparren ze met bezoekers over de strategische rol van portfoliomanagement in de dynamiek van de huidige markt.

Afgelopen jaar vierde het BPUG seminar zijn twintigste bestaansjaar. Toen verbonden twaalf adviesbureaus zich aan het evenement. Dit jaar zijn als (hoofd)sponsoren onder meer de volgende organisaties verbonden: Intermedius, Ordina, KwD Resultaatmanagement en CIM Solutions.

GerelateerdDe beste portfoliomanagement teams en managers van Nederland.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer METRI MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup