Vier bureaus dragen bij aan Project Portfolio Management congres

24 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Op 31 mei vindt in Zeist het Project Portfolio Management (PPM) congres plaats, een event waar PPM professionals elkaar ontmoeten en de laatste ontwikkelingen met elkaar delen. Professionals van Quint Wellington Redwood, Improven, Arlande en HWP Consulting leveren een bijdrage.

In de snel veranderende samenleving van tegenwoordig krijgen agile werken en Project Portfolio Management (PPM) steeds meer aandacht binnen bestuurskamers. PPM, een methode die helpt bij het sturen en besturen van alle projecten in organisaties, zorgt dat bij managementbeslissingen gelden en middelen optimaal worden ingezet. 

PPM Conference 2017

Hoe kunnen organisaties zich ontwikkelen naar meer agile manieren van werken en agile portfolio besturing? Welke rol wordt verwacht van de portfolio manager in deze transitie? Hoe ga je als portfoliomanager leiden (of volgen)? Welke kansen biedt dit voor portfoliomanagers? Allemaal vragen die zullen worden beantwoord tijdens het Project Portfolio Management jaarcongres op 31 mei in Congrescentrum Figi in Zeist. Het evenement is een initiatief van CKC Seminars en zal dit jaar voor de dertiende keer worden gehouden.

Paul Beelen, Claudine Koers, Remco Mohringer en Henry Portman

Het congres, dat is bedoeld voor PPM professionals*, heeft enerzijds als doel visies, concepten, ervaringen en dergelijke te presenteren. Anderzijds wil het de bezoekers inzicht bieden in de partijen die hun organisatie kunnen ondersteunen in portfoliomanagement op strategisch en tactisch niveau. Het event zal de deelnemers een uitgebreid en interactief programma presenteren vol met keynotelezingen, praktijkcases, een informatiemarkt met stands en de mogelijkheid tot het netwerken met vakgenoten.

Sprekers / Inhoudelijke bijdragen

Professionals van vier adviesorganisaties leveren dit jaar inhoudelijke bijdragen aan het congres. Zo zal Paul Beelen, Project Portfolio Management Consultant bij Improven, samen met Peter Geerts, Principal Reporting Manager bij Liberty Global, de sessie ‘Agile, Waterfall en Continuous Delivery tegelijk in één projectportfolio: Liberty Global doet het!’ verzorgen. En zo zal Claudine Koers, Senior Consultant, Coach en Trainer bij Quint Wellington Redwood (Quint), de presentatie ‘Portfoliomanagement zonder projecten’ geven, samen met Jasmin Hadžihasanovic, Programmamanager IT portfolio bij RDW.

Remco Möhringer, Portfoliomanager associate bij Arlande, een interim management en project en programmamanagement specialist, is een van de sprekers tijdens het plenaire gedeelte en zal de sessie ‘Groeien in portfoliomanagement in een agile omgeving: verbinden van werkvloer en directiekamer’ verzorgen. Tot slot zal ook Henny Portman, Partner bij HWP Consulting, een bureau gespecialiseerd op het gebied van (agile) veranderingen, een presentatie verzorgen, getiteld ‘Opschalen van agile en de rol van de portfoliomanager: Zien we door de bomen het agile bos nog wel?’

* Het evenement is bedoeld voor: directie en managers van projectenorganisaties en zakelijke dienstverleners, managers van non-profit organisaties die meer marktgericht willen werken, programma- en portfoliomanagers, (senior) projectmanagers, resource managers, CFO’s, controllers en financieel managers, CIO’s en (senior) ICT-managers en managers van corporate ICT afdelingen, managers R&D en/of innovatie, business development managers en organisatieadviseurs.