Hans Burg sluit zich als partner Financial Services aan bij Quint

21 november 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Hans Burg heeft zich aangesloten bij Quint. Als partner Financial Services gaat hij banken en verzekeraars helpen om digitalisering in te zetten voor het aangaan van de vele uitdagingen van vandaag en morgen.

“Kwaliteit, pragmatisme, mensgerichtheid in combinatie met een gezonde dosis ambitie – dat is kortgezegd wat me aantrok in Quint”, laat Burg weten.

Hij brengt meer dan een kwart eeuw ervaring mee naar het adviesbureau. Vanuit onder meer PA Consulting, Boer & Croon en Ordina adviseerde hij talloze opdrachtgevers rond business- en IT-vraagstukken. Ook bekleedde hij diverse interim-CIO en -CTO-rollen.

Hans Burg, partner Financial Services, Quint

Daarnaast was Burg ruim 26 jaar verbonden aan de VU Amsterdam, waar hij begin jaren 90 promoveerde op het overbruggen van de taalbarrière tussen data-analisten en eindgebruikers. Vervolgens bleef hij er actief als docent en onderzoeker.

Hij verheugt zich erop “om vanaf 1 januari te mogen meebouwen aan de nieuwe fase onder de naam Eraneos”, zo vertelt de kersverse partner. “Dat is natuurlijk ontzettend interessant en uitdagend!”

Nog een leuke bijkomstigheid: “Het Quint-kantoor is op 10 kilometer afstand van mijn huis, zodat ik mijn auto wat vaker kan laten staan en de fiets kan pakken!”

Steengoed

Als partner gaat Burg mede leidinggeven aan het Financial Services-team, dat de expertise van Quint naar de financiële sector brengt.

“Quint – en straks Eraneos – staat voor het vormgeven van én daadwerkelijk realiseren van impact in de digitale wereld”, licht hij toe. “We zijn steengoed in het oplossen van sourcingsvraagstukken, het realiseren van digitale transformaties en het richting geven met digitale ambities, strategieën en veranderplannen.”

“Met het FS-team gaan we ervoor zorgen dat met name verzekeraars, banken en pensioenfondsen en -uitvoerders ons daar nog beter op leren kennen en profiteren van alles wat we te bieden hebben!”

“We zijn slim, ervaren, flexibel en pragmatisch: wat wil je nog meer?”

Hij ziet een keur aan actuele thema’s waar het team opdrachtgevers bij kan gaan ondersteunen. “Denk aan het nieuwe pensioenstelsel, duurzaamheidsdoelstellingen en -richtlijnen, nieuwe Europese wetgeving rondom bijvoorbeeld informatiebeveiliging én antwoorden op de huidige economische onrust, met efficiëntieverbeteringen en benodigde operationele herstructureringen.”

In het bijstaan van financiële dienstverleners rond deze en andere uitdagingen onderscheidt Quint zich volgens Burg met zijn “zowel brede als diepe ervaring op cruciale dossiers voor de financiële sector”.

“En natuurlijk ook met onwijs gedreven en zeer capabele Quinters en associates die het niet laten gebeuren dat een verbetering of nieuwe oplossing niet succesvol is!”, voegt hij meteen toe. “We zijn slim, ervaren, flexibel en pragmatisch: wat wil je nog meer?”

Nog lang niet uitgekeken

Zelf wil Burg in ieder geval nog wel meer – na ruim 25 jaar is hij nog lang niet uitgekeken op de adviesbranche.

“Het vak blijft me boeien. De afwisseling van mensen, uitdagingen en omgevingen. De uitdaging om in korte tijd nieuwe en complexe zaken tot een goed einde te brengen. De combinatie van denken en doen: situaties, mensen en problemen doorgronden, oplossingen bedenken en resultaten daadwerkelijk bereiken.”

“En ten slotte”, voegt hij toe, “mezelf continu blijven doorontwikkelen, mezelf steeds beter leren kennen en proberen mijn behoefte om anderen te helpen te stillen.”