Quint begint transitie naar nieuwe naam: Eraneos Group

14 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Een jaar na de krachtenbundeling met het Zwitserse AWK Group en het Duitse Ginkgo Management Consulting, gaat Quint nu samen met de drie partners verder als Eraneos Group.

De rebranding van de internationale groep zal in twee stappen plaatsvinden. Allereerst zullen de drie adviesbureaus de tagline ‘A member of Eraneos Group’ aan hun bestaande merken toevoegen. In de twee fase zullen zowel AWK, Ginkgo als Quint de verenigde Eraneos Group merknaam gaan dragen.

Gezamenlijk telt de internationale groep 900 professionals, die werkzaam zijn vanuit kantoren in de Duitstalige DACH regio, Nederland, Spanje, het Amerikaanse continent en Azië. De groep genereert een omzet van circa €185 miljoen.

Quint begint transitie naar nieuwe naam: Eraneos Group

De reis van de drie consultancybureaus werd in februari van 2021 afgetrapt, toen AWK Group (500 consultants) Ginkgo Management Consulting (150 consultants) overnam. In juni van datzelfde jaar werd Quint Wellington Redwood (250 consultants) toegevoegd aan de organisatie. Het trio opereert onder de vleugels van de in München gevestigde investeerder Deutsche Private Equity.

Het Nederlandse Quint is sinds de oprichting in 1992 uitgegroeid tot een bekende naam binnen de wereld van business- en digitale transformaties. Het bureau (hoofdkantoor: Amstelveen) levert advies, begeleidt projectimplementaties en uitbestedingstrajecten bij de overheid, en is een van de grotere opleiders op thema’s als lean, agile, cloud en IT service management.

Maurice Boon, de CEO van Quint, zegt over de krachtenbundeling: “Door de samenwerking met AWK en Gingko kunnen we putten uit een groter, internationaler netwerk. Hiermee kunnen wij de komende jaren de continuïteit en de impact van Quint borgen. We zien het als een kans om gezamenlijk ons bedrijf uit te bouwen en onze impact te vergroten.”

Eraneos Group heeft de ambitie om uit te groeien tot een internationale, vooraanstaande speler in digital transformation consulting. Het bureau omschrijft de merkharmonisering als de volgende stap in zijn Strategy 2025.

Gevraagd waarom de groep Eraneos Group als nieuwe naam heeft geselecteerd, zegt het bureau dat Eraneos verwijst naar een nieuw tijdperk – het merk is immers een samensmelting van de woorden ‘era’ en ‘neo’. “Onze nieuwe naam weerspiegelt onze ambitie om impact te maken binnen de digitale wereld waarin we werken en leven.”