Quint sluit zich aan bij Zwitserse-Duitse consultinggroep

22 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Het Nederlandse bureau Quint is gefuseerd met de Zwitserse-Duitse combinatie AWK Group en Ginkgo Management Consulting. Samen beschikken de drie partijen nu over ongeveer 800 consultants in Europa en Azië.

Net als Quint richten AWK Group en Ginkgo Management Consulting zich beide vooral op digitale transformatie. Het Duitse Ginkgo adviseert CIO’s over digitalisering en ondersteunt IT-afdelingen bij het realiseren van hun transformatieprojecten. Het bedrijf telt rond de 150 consultants en heeft vestigingen in Hamburg, Zürich, Singapore en Shanghai.

Het Zwitserse AWK Group is met 400 medewerkers groter dan Ginkgo, en adviseert opdrachtgevers op het gebied van digitale bedrijfsmodellen, data-analyse, cybersecurity, het digitaliseren van de bedrijfsvoering. AWK Group is actief met kantoren in Zürich, Bern, Basel, Lausanne en Luxemburg.

Quint sluit zich aan bij Zwitsers-Duits consulting groep

In februari dit jaar besloten AWK Group en Ginkgo samen verder te gaan, en vier maanden later sluit nu ook Quint zich aan bij de groep. De fusie en de gezamenlijke groeiambities worden ondersteund door de investeerder Deutsche Private Equity (DPE) uit München.

“Voor Quint zijn AWK en Ginkgo de ideale partners om de ontwikkeling van onze markten en portfolio te versnellen”, zegt Maurice Boon, CEO van Quint. Hij doelt hiermee op het verkrijgen van toegang tot de DACH-markt (een consultancymarkt goed voor meer dan €30 miljard) en de verbreding van de dienstverlening. Zelf is Quint actief met circa 250 consultants in Nederland, Spanje en Azië. 

Boon: “Als gevolg van de fusie beschikken we over een nog grotere pool van consultants en specialisten. Daarnaast krijgen we competenties in smart government en pharma & medtech en versterken we ons portfolio, bijvoorbeeld op het gebied van cybersecurity en privacy.”

Quint is opgericht in 1992. Het bureau is vooral bekend om zijn kennis en expertise in digitale strategie, IT sourcing, agile, devops, IT-service management, big data (onder meer door een overname), cloud en technologie-implementatie. Het bedrijf werd de afgelopen jaren ondersteund door Synergia en Van Lanschot Participaties (tegenwoordig Bolster Investments) – zij kiezen nu voor een exit. 

“Samen met AWK en Ginkgo kunnen we alle relevante competenties bieden om complexe digitale transformaties tot een succes te maken”, sluit Boon af.