Quint en internationale partners gaan verder als Eraneos

04 januari 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Zes maanden na zijn merkvernieuwing te hebben ingezet, draagt Quint per vandaag formeel zijn nieuwe naam: Eraneos.

De rebranding naar Eraneos kende met anderhalf jaar een relatief lange aanloop. De reis werd in juni 2021 ingezet toen Quint zich aansloot bij twee internationale branchegenoten: AWK Group uit Zwitserland en Ginkgo Management Consulting uit Duitsland.

Met het oog op hun internationale groeiambities besloten de drie partijen in de zomer van vorig jaar voortaan een enkel merk voor de hele groep aan te nemen. Tegen 2025 wil Eraneos op het Europese toneel zijn uitgegroeid tot een vooraanstaande speler in digital transformation consulting.

Quint en internationale partners gaan verder als Eraneos

Eraneos telt vandaag de dag circa 1.000 professionals werkzaam vanuit kantoren in onder meer Nederland, Duitsland, Zwitserland en Spanje. Samen realiseren zij een omzet van zo’n €200 miljoen.

In Nederland telt het bureau ruim 250 medewerkers die actief zijn voor tal van opdrachtgevers binnen de zorg, overheid, financiële dienstverlening en andere sectoren.

“We werken sinds de fusie succesvol samen”, zegt Maurice Boon, Managing Partner bij Eraneos. “Door gezamenlijk op te trekken is in korte tijd de slagkracht en het portfolio op het gebied van digitale transformaties al enorm vergroot. We zien dit nu al terug in nieuwe opdrachten die we in binnen- en buitenland gezamenlijk uitvoeren. De naamsverandering is de logische volgende stap in deze samenwerking.”

Ook Anchormen, een dochterbedrijf van Quint gericht op data en kunstmatige intelligentie, is omgedoopt tot Eraneos.

Met de keuze voor de naam ‘Eraneos’ verwijst de Nederlands-Duitse-Zwitserse groep naar een nieuw tijdperk – het merk is immers een samensmelting van de woorden ‘era’ en ‘neos’. “Onze nieuwe naam weerspiegelt onze ambitie om impact te maken binnen de digitale wereld waarin we werken en leven”, zegt Boon.

Eraneos weet zich gesteund door Deutsche Private Equity, een investeringsmaatschappij uit Duitsland.