Eraneos Group breidt Duitse organisatie uit met DCP en W21

20 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Eraneos Group heeft zijn eerste overname gesloten sinds de rebranding. De internationale consultinggroep verwelkomt DCP en dochterbedrijf W21 binnen zijn Duitse organisatie.

Met meer dan duizend consultants in negen landen en een omzet van bijna €200 miljoen is Eraneos Group een van Europa’s grotere adviesbureaus van eigen bodem.

In ons land is het kantoor vooral bekend van Quint, dat samen met AWK Group (Zwitserland) en Ginkgo Management Consulting (Duitsland) aan de basis staat van Eraneos.

Eraneos Group breidt Duitse organisatie uit met DCP en W21

Met de aansluiting van DCP en W21 voegt de groep meer dan 30 consultants toe, allen werkend voor opdrachtgevers in de financiële dienstverleningssector. Hun komst betekent een verdere versteviging van de al sterke positie van Eraneos in de DACH-markt – zo’n twee derde van de medewerkers van het kantoor werken binnen de Duitssprekende regio.

“DCP en W21 vormen een strategische versterking voor Eraneos”, zegt Oliver Vaterlaus, CEO van Eraneos Group. “Dit versterkt onze positie als adviesbureau en het maakt ons nóg aantrekkelijker voor klanten in de financiële dienstverlening.”

Het in Düsseldorf gevestigde DCP (Deutsche Consulting Partner) is gespecialiseerd in bedrijfstransformaties en IT-implementaties. Het bedrijf werkt voor bekende Duitse banken, maar ook voor neo-banken en fintechs. W21, dat ook vanuit Düsseldorf opereert, helpt banken met technologische diensten op het gebied van procesbeheersing en procesautomatisering.

Maurice Boon, CEO van Quint, geeft aan dat de samenwerking een mooie stap voorwaarts is voor Eraneos en de positie van het bureau in de financiële sector. “Ik heb zin om samen met onze nieuwe Duitse collega’s verder te bouwen aan het vormgeven van een nieuw digitaal tijdperk.”

DCP kan zich door de deal op zijn beurt voegen bij een gevestigde groep in het advieslandschap met een breed palet aan management- en technologiediensten. “De fusie creëert nieuw groeipotentieel op het gebied van digitalisering en biedt nieuwe kansen voor onze adviseurs in een internationale setting”, aldus een woordvoerder.

Eraneos Group ontstond afgelopen zomer uit de fusie tussen AWK Group, Ginkgo Management Consulting en Quint. Naast de Europese kantoren in Zwitserland, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk en Spanje heeft de groep ook vestigingen in China, Singapore en de Verenigde Staten.