Paphos Group sluit zich aan bij Quint Wellington Redwood

26 juni 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-implementatiebureau Paphos Group heeft zich aangesloten bij Quint Wellington Redwood, een consultancybureau gespecialiseerd in digitale transformaties en sourcing. De toevoeging van zo’n 80 werknemers in Amsterdam en Groningen brengt het personeelsbestand van Quint naar meer dan 300 professionals, verspreid over kantoren in zes landen.

De twee bedrijven werken in ons land al meerdere jaren samen, vertelt Maurice Boon, CEO van Quint Wellington Redwood (Quint). Zo hebben ze bijvoorbeeld samengewerkt aan digitale transformaties bij klanten als de Nederlandse Spoorwegen of nutsbedrijf Enexis, maar ook aan andere gezamenlijke proposities, waaronder op het gebied van Service Integration.

Versterking in technologiedomein

Door het integreren van Paphos Group in de organisatie, versterkt Quint zijn expertise en capaciteit in het technologiedomein, een van de snelgroeiende sectoren binnen het bredere landschap voor zakelijke dienstverlening. Volgens actuele cijfers van analistenbureau Source Global Research is de markt voor digital transformation consulting de afgelopen twaalf maanden explosief gegroeid, van een waarde van $23 miljard afgelopen jaar naar een waarde van $44 miljard anno 2018.

In alle segmenten omarmen organisaties digitale strategieën als dé manier om innovatiever, flexibeler en efficiënter te kunnen opereren, met als gevolg dat ze zich in toenemende mate wenden tot consultancypartijen die hen kunnen begeleiden met deze verandering. “Wij zien veel organisaties de stap naar ‘digital’ maken via platformen, automatisering, DevOps en cloud. Deze stap vraagt wel om de juiste integratie met de bestaande technologieën en IT-diensten en die integratie is complex”, legt Boon uit.Paphos Group joins digital transformation consultancy Quint WellingtonTerwijl veel organisaties massaal aan de slag gaan met digitale transformaties, is er over de voordelen die deze trajecten opleveren nog altijd veel discussie. Zo stellen sommige analisten dat twee derde van digitale transformatietrajecten mislukken, terwijl andere onderzoeken juist uitwijzen dat – ondanks dat veel doelstellingen wel gerealiseerd worden – de bijdragen van digitale transformaties aan groei systematisch tekortschieten.

Een trend die ook Quint-CEO Boon herkent. Sinds de oprichting van Quint in 1992, richt het consultancybureau zich vooral op technologiegedreven gebieden zoals digital strategy, IT governance, Lean, Agile, DevOps, sourcing en datamanagement. Gedurende deze periode heeft het kantoor diepe inzichten opgedaan over wat succesvolle digitale transformaties van anderen onderscheidt. “Zonder een heldere digitale strategie en verregaande automatisering van de IT-voortbrengingsketen zelf, is het vrijwel onhaalbaar om ‘in control’ te blijven. Dit is precies waarop Quint en Paphos Group hun gezamenlijke portfolio gaan richten”, aldus Boon, die sinds eind 2013 als CEO leidinggeeft aan het bureau.

Paphos Group

Opgericht in 2006, ondersteunt Paphos Group klanten met het implementeren van digitale omgevingen en processen, daarbij voortbouwend op bekende platforms als ServiceNow, AppDynamics, XebiaLabs en Micro Focus. Nederlandse bedrijven die op de lijst van opdrachtgevers van Paphos Group staan, zijn onder andere ASR, Sanquin, Conclusion Fit, Sanoma, KPN, Engie, SNS Bank, PON, en eerdergenoemde NS en Enexis.

De levering van onderliggende IT-diensten wordt steeds vaker geautomatiseerd in de vorm van DevOps en IT for IT. “Deze verschuiving vergt de juiste integratie van bestaande technologieën en IT-diensten, en deze integratie is complex”, zegt Boon. Robin Marchand, CTO van Paphos Group, voegt toe: “Met onze ervaring in het automatiseren en integreren van deze complexe vraagstukken slaan we de brug naar de ervaring van Quint op het gebied van sourcing, regievoering en digitale transformatie. We spelen zo in op innovatie van businessmodellen en -processen en de eerder genoemde noodzaak om ‘in control’ te blijven.”

Als gevolg van de integratie, zal Paphos onderdeel gaan uitmaken van Quint’s Technology-praktijk. Volgend op de transitie zal het Paphos-merk geleidelijk uit de markt verdwijnen. Terwijl er nog altijd gewerkt wordt aan de integratieplannen, zijn beide partijen in elk geval van mening dat ze door de krachtenbundeling hun gezamenlijke klanten beter zullen kunnen bedienen. De nieuwe combinatie zal zich voor klanten primair richten op de digitalisering, automatisering en besturing van business- en IT-gerelateerde processen en platformen.

Quint wordt geleid door een tweekoppig bestuur bestaande uit CEO Maurice Boon en CFO Frank Grift. De aandeelhouders van Paphos Group zijn toegetreden tot het maatschap van Quint.