Werken als junior consultant? Bezoek de Consultancy Orientation Days 2018

26 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Ben je een student die een carrière ambieert in consulting? Dan zijn de Consultancy Orientation Days 2018, onderdeel van de Economic Business weeks Tilburg (EBT) zeker een bezoekje waard. Zowel internationale als Nederlandse advieskantoren zijn van de partij en bieden inzicht in hoe het is om als consultant aan de slag te gaan.

De Economic Business weeks Tilburg (EBT), dit jaar van 9 t/m 20 april, vormen een jaarlijks terugkerend recruitmentevenement dat voor het grootste deel plaatsvindt op de campus van Tilburg University. Met bijna duizend deelnemende studenten behoren de EBT tot de grootste carrière evenementen van Zuid-Nederland. De EBT zijn een initiatief van Faculteitsvereniging Asset in samenwerking met Tilburg University en bieden studenten een unieke kans om zich te oriënteren op hun toekomstige carrière, het vinden van een stage of inzichten op te doen bij mogelijke toekomstige werkgevers. 

Het recruitmentevenement, dat dit jaar voor de twintigste keer plaatsvindt, is primair bedoeld voor economie- en managementstudenten aan de Tilburg University, en brengt hen in contact met ruim tachtig bedrijven uit uiteenlopende sectoren en vakgebieden*. Deze zullen onder meer trainingen, cv-checks, bedrijfspresentaties, workshops, lunches, individuele gesprekken, speeddates en tal van overige sessies verzorgen.

Economic Business Weeks Tilburg

Consultancy Orientation Days

In Auberge du Bonheur staat de EBT op 10 en 11 april uitsluitend in het teken van strategy consulting tijdens de zogeheten Consultancy Orientation Days. In een uitgebreid programma bestaande uit businesslunches, -borrels en -diners en maken deelnemers kennis met zes van de tien grootste wereldwijde strategy consultancykantoren. Dit jaar maken Bain & Company, The Boston Consulting Group (BCG), McKinsey & Company, Oliver Wyman, Roland Berger en Strategy& hun opwachting. 10 april zal worden geopend door BCG, Bain en Strategy &, terwijl McKinsey, Oliver Wyman en Roland Berger een dag later hun programma’s verzorgen. Tijdens de informele sessies en de verschillende inhoudelijke real-life cases waaraan zij mogen werken, kunnen de deelnemende studenten een goede indruk achterlaten op de consultants van de zes kantoren. Zo doen ze waardevolle inzichten op over hoe het is om te werken in strategy consulting, een van de meest populaire branches onder business studenten.

Ook zullen dit jaar op 3 en 6 april, voorafgaande aan de Consultancy Orientation Days, verschillende case-trainingen worden aangeboden, waarmee studenten zich goed kunnen voorbereiden op de Consultancy Orientation Days. Deze trainingen worden aangeboden door Young Advisory Group (YAG) en De Kleine Consultant (DKC). Op 3 april vindt de training van de YAG plaats, de Kleine Consultant verzorgt op 6 april haar training.

Consultancy Orientation Days 2018

Adviesbranche

Gedurende de bredere Economic Business weeks Tilburg zullen naast de zes strategy consultancykantoren nog vele andere spelers uit de adviesbranche aanwezig zijn, die verschillende sessies organiseren. Zo zullen alle Big Four kantoren (Deloitte, EY, PwC en KPMG) 19 april deelnemen aan de zogeheten Accountancy Orientation Day**, waar de studenten de cultuur en de professionals van de vier grootse accountancy- en advieskantoren ter wereld kunnen leren kennen. Ook hier maakt het oplossen van een case onderdeel uit van het programma. Overige adviesorganisaties die de revue zullen passeren tijdens de verschillende dagen van de Economic Business weeks Tilburg zijn dit jaar: Accenture, Boer & Croon Management, SeederDeBoer, Capgemini, Baker Tilly Berk, Solid Professionals, Korn Ferry Hay Group, Accuracy, ORMIT en LTP.

* Waaronder finance, marketing, logistiek, strategie, economie, boekhouding, management, econometrie en informatiemanagement.

** Tijdens de Accountancy Orientation Day werken de studenten aan een real life case, volgen een golf-clinic en kunnen tijdens een informele borrel kennismaken met Big Four kantoren Deloitte, EY en PwC. Deelname is uitsluitend op selectie van CV’s.