De 30 beste werkgevers in management consultancy

02 februari 2015 Consultancy.nl

The Boston Consulting Group, Bain & Company en McKinsey & Company zijn in de ogen van zo’n 3.000 consultants de beste management adviesbureaus om voor te werken. In de lijst van top 30 werkgevers in de sector staan verscheidene andere grote namen, waaronder de Big 4 en functionele specialisten.

In een recente enquête* werden 3.000 management consultants gevraagd hun werkgevers, of het adviesbureau dat zij net verlaten hebben, te beoordelen op vijf belangrijke parameters: Werk, Cultuur, Geld, Leiderschap en Prestige. Consultants hadden de mogelijkheid om de vragenlijst anoniem in te vullen, waarna de adviesbureaus – gebaseerd op hun mening en algoritme (er werd een verschillende waarde gegeven aan de factoren) – vervolgens werden beoordeeld. De 30 adviesbureaus met de hoogste algemene score haalden de ‘Top Consulting Firms 2015’ ranking.

Een overzicht van de beste adviesbureaus om voor te werken:

10 beste management adviesbureaus om voor te werken

De toppositie is voor The Boston Consulting Group (BCG), als gevolg van uitzonderlijk hoge scores op het gebied van leiderschap en prestige. BCG’s #1 positie komt niet bepaald als een verrassing: onlangs werd een andere enquête gehouden onder 10.000 consultants, waarbij het bedrijf tevens benoemd was tot de topwerkgever binnen de adviessector. Strategy consultancyrivalen Bain & Company en McKinsey & Company volgen op de tweede en derde plek, en scoren net als BCG hoog op prestige en de kwaliteit van leiderschap. Andere bekende strategy & operations specialisten in de top 10 zijn: A.T. Kearney, Strategy& (voorheen Booz & Company) en Oliver Wyman, met branchegenoten Roland Berger, L.E.K. Consulting en Arthur D. Little op respectievelijk de 16e, 25e en 29e plek.

20 beste management adviesbureaus om voor te werken

EY is met een 14e plek de hoogst geplaatste van de Big Four, gevolgd door PwC (#17), KPMG (#19) en Deloitte (#20). Vanuit een functioneel perspectief is Towers Watson volgens de ondervraagde adviseurs het beste adviesbureau om voor te werken op het vlak van Human Resources, gevolgd door Mercer, Aon Hewitt en Hay Group. In het technologielandschap zijn Accenture en Capgemini de werkgevers van voorkeur, ook al zijn beide bedrijven werkzaam binnen het gehele consultancylandschap, waarbij Accenture bijvoorbeeld actief is in strategy & operations binnen zijn ‘Accenture Strategy’ unit, en Capgemini Consulting dient als Capgemini’s management consultancy unit. In de top 30 bevinden zich tevens sectorspecialisten, bijvoorbeeld Capco (financiële dienstverlening) en The Advisory Board Company (gezondheidszorg), en een aantal bedrijven voornamelijk actief in het financial advisory segment (bijv. Alvarez & Marsal, AlixPartners).

30 beste management adviesbureaus om voor te werken

Gerelateerd nieuws:
-
Beste management consultancy werkgevers van 2014
- Top 50 wereldwijde management consulting bureaus

Bekijk de sectie Consultancy Rankings voor een overzicht van alle wereldwijde en lokale rankings.

* De enquête werd uitgevoerd door Ivy Exec, een carrièrenetwerk uit de Verenigde Staten.

Nieuws