Junior adviseur leidt Verdonck, Klooster & Associates

01 augustus 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Met drie jaar werkervaring de leiding mogen nemen over een consultancybureau met zo’n 120 medewerkers. Dat klinkt als een fabel, maar bij Verdonck, Klooster & Associates is dit een feit. Jasmijn Wijn (27) is de nieuwe Directeur van het adviesbureau uit Zoetermeer. Althans voor een periode van twee weken, in het kader van een innovatief leiderschapsinitiatief van het consultancybureau.

Verdonck, Klooster & Associates (VKA) is een adviesbureau dat zich specialiseert in het snijvlak van strategie, procesinrichting en ICT in met name de publieke sector. Het bureau wordt gezamenlijk geleid door de twee Directeuren Joost Beukers en Marc Gill'ard. Joost Beukers is sinds 1995 partner binnen VKA en geeft sinds 2007 leiding aan het adviesbureau. Die rol deelt hij inmiddels met co-Directeur Marc Gill'ard die begin 2013 werd benoemd tot bestuurslid

Consultant wordt Directeur
Deze zomer, gedurende een periode van twee weken, wanneer beide Directeuren op vakantie zijn, zal de leiding tijdelijk komen te liggen bij Jasmijn Wijn, die sinds begin 2013 als Consultant werkzaam is bij VKA. Directeuren Beukers en Gill'ard zijn “benieuwd welke verfrissende draai Jasmijn aan het directeurschap zal geven en welke innovatieve ideeën zij heeft over leiderschap binnen de organisatie waar ruim 120 mensen werken”.

Joost Beukers - Jasmijn Wijn - Marc Gillard - Ise Vermeire

Ise Vermeire
Het is niet de eerste keer dat de directie de algehele leiding over de organisatie tijdelijk uit handen geeft aan een collega consultant. In 2010 viel die eer te beurt aan Ise Vermeire (toen 28), die een week lang aan het roer mocht staan van VKA. Vanuit zijn tijdelijke rol initieerde en organiseerde Vermeire diverse plannen binnen het bedrijf: zo hoste hij een skypeconferentie met vrouwelijke collega’s om het thema diversiteit te behandelen en het effect daarvan op de kwaliteit van advieswerk. Daarnaast loofde hij een prijsvraag uit voor het beste businessplan binnen VKA. Het winnende plan – over de inzet van social media in advisering – werd vervolgens uitgewerkt en kwam op de managementagenda te staan. “De vrijheid van handelen die je hebt als directeur om het bedrijf ergens heen te sturen, vond ik op dag één beangstigend. Maar zodra je daar je draai in vindt en mensen mee krijgt met je ideeën, is het geweldig”, aldus Vermeire over zijn ervaringen als tijdelijk leider van VKA.

Jasmijn Wijn
Nu is het dus de beurt aan Jasmijn Wijn om maar liefst twee weken lang de leiding te nemen over VKA. Trots is Wijn in ieder geval nu al. Zo paste zij haar functie in het eigen LinkedIn profiel onlangs aan naar ‘Directeur’. Ook kijkt Wijn uit naar de komende uitdaging en verwacht haar nieuwe rol met gezonde spanning en een flinke dosis enthousiasme te zullen uitvoeren. “Al is het maar voor twee weken, ik heb de rol aanvaard met alle lusten en lasten!” aldus Wijn.

VKA - Kantoor

Verder geeft zij aan dat ze naast de ‘reguliere’ directeurstaken ook graag een persoonlijke signatuur wil achterlaten. Naast de waan van de dagelijkse bezigheden wil ze aandacht schenken aan ‘de mens achter de VKA’er. Tenslotte heeft ze een plan in de pijplijn voor de opdrachtgevers van het adviesbureau, maar wat haar plannen precies zijn, is voorlopig nog niet bekend.