Schaekel sluit samenwerking met Duitse Keep in Step

24 juli 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Managementbureau Schaekel & Partners heeft een partnership afgesloten met Keep in Step, een branchegenoot uit Duitsland. Met de inhoudelijke samenwerking streven de partners na om hun klanten completere dienstverlening te kunnen leveren in elkaars markten.

Keep in Step is een managementbureau voor hooggekwalificeerd interim-en projectmanagement gevestigd in Frankfurt am Main in Duitsland. Het bureau richt zich op eerste tot en met het derdelijns management van organisaties, met name op rollen rond de niet-technische bedrijfsvoering, zoals management, financiën, verkoop, marketing, human resources, informatietechnologie en supply chain.

Schaekel & Partners is begin 2013 opgericht na de verzelfstandiging van Atos Interim ManagementHet bureau vervult veranderings- of project- en programma-managementopdrachten en daarnaast bekleedt het management posities op interim basis. Schaekel & Partners werkt uitsluitend met een exclusief- en ervaren netwerk van interim managers. Schaekel & Partners wordt geleid door een team van vijf partners* en is gevestigd in Utrecht. 

Hans Buijze, Piet Hein de Sonnaville, Charles de Monchy, Marleijn de Groot, Edwin Reijntjes

Net als de consultancymarkt wordt ook de interimmarkt steeds internationaler. Voor het vervullen van functies kijken managementbureau steeds vaker over de landsgrenzen heen. Om in te spelen op deze ontwikkeling, in combinatie met de toenemende orderportefeuille, besloot Schaekel & Partners om de horizon te verbreden naar nieuwe markten. Piet Hein de Sonnaville, mede-eigenaar van Schaekel & Partners, licht toe: “Schaekel & Partners heeft een goede positie in West-Europa en Scandinavië. Dankzij het partnership met Keep in Step zijn wij nu tevens in staat om bedrijven en organisaties in Centraal en Oost-Europa van dienst te zijn.”

De keuze om een partnership aan te gaan met Keep in Step ligt volgens De Sonnaville in de complementaire dienstverlening van beide partijen. “Keep in Step vult onze activiteiten perfect aan. Een bundeling van krachten,” aldus De Sonnaville. Harald Heil, managing partner van Keep in Step, vult aan: “Schaekel & Partners en Keep in Step hebben dezelfde normen, waarden en zakelijke inzichten die beide ondernemingen versterken”.

Schaekel Partners samenwerking Keep in Step

De partnership gaat zich primair richten op drie gebieden: gezamenlijke salesactiviteiten en gemeenschappelijk gebruik van tools en methodieken, hiermee willen ze de uitvoering van projecten naar een hoger niveau tillen. Tot slot gaan ze gebruik van elkaars kandidaten-netwerk waardoor er een betere match kan worden gemaakt tussen vraag van opdrachtgevers en aanbod.

* Onlangs trad Charles de Monchy, voormalig topman van Capgemini Consulting en BearingPoint in Nederland, toe als 5de vennoot tot het partnerteam van Schaekel & Partners.