McKinsey, Bain, BCG en Booz partner van Consultition

25 januari 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Medio februari organiseert de Financiële Studievereniging Amsterdam (FSA) de business course 'Consultition'. Het event is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste business courses voor studenten met een interesse in strategy consulting. Vier strategie adviesbureaus doen mee aan de 2013 editie van Consultition: McKinsey & Company, Bain & Company, Booz & Company en The Boston Consulting Group.
 
Tijdens Consultition krijgen 20 ambitieuze topstudenten de kans om in 4 dagen, 4 top strategy consultancy kantoren te bezoeken, 4 cases te kraken, 4 vakgebieden te ervaren en 4 kerncompetenties te ontwikkelen. Alle aspecten van strategy consulting komen aan bod. Onder begeleiding van ervaren consultants worden de studenten flink uitgedaagd; complexe vraagstukken, werken in teamverband en krappe deadlines. Daarnaast worden hun analytische en sociale vaardigheden flink op de proef gesteld.
 
Consultition 2013
 
Programma
Vier dagen lang spenderen de studenten een dag op het kantoor van een van de deelnemende adviesbureaus. De de dag is opgebouwd uit twee elementen: Waar (inhoudelijk werk) krijg ze mee te maken als strategy consultant en hoe (competenties) pakken ze dat aan? Dit zal enerzijds worden gerealiseerd door middel van presentaties vanuit de organisatie, het werken aan van een casus en informele gesprekken tussen de studenten en ervaren consultants. Anderzijds krijgen de deelnemers professionele vaardigheden aangeleerd die in de adviesbranche van groot belang zijn, in vorm van een training of workshop. Iedere dag wordt afgesloten met een gezamenlijke borrel en diner.

- Maandag 18 februari: The Boston Consulting Group
- Dinsdag 19 februari: Bain & Company
- Woensdag 20 februari: Booz & Company
- Donderdag 21 februari: McKinsey & Company
 
Over Consultition
Consultition wordt al sinds 2004 georganiseerd. In de eerste edities richtte het event zich nog op zowel strategy- als management consulting. Zo deden in 2006 nog Atos Consulting en Capgemini mee aan Consultition. Vanaf 2007 richt het event zich puur op strategie consultancy. Bureaus die in het verleden hebben deelgenomen maar dit jaar ontbreken zijn A.T. Kearney, Arthur D. Little en Roland Berger.
 
Gerelateerde berichten:
- Consultancy Castle 2012 zoekt strategy consultants
- AT Kearney, Bain, Booz en BCG op Consultancy Event
- Groningse topstudenten bezoeken strategy consultants