House of HR neemt zorgdetacheerder TMI over

15 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

House of HR heeft zijn footprint in ons land uitgebreid met de overname van uitzendorganisatie TMI.

De afgelopen jaren heeft House of HR zijn activiteiten (evenals zijn bekendheid) binnen de Nederlandse markt sterk weten uit te breiden, in het bijzonder door een reeks van overnames door de Belgische HR-reus. Zo nam het bedrijf de afgelopen jaren onder andere Redmore, ITDS, Cohedron en Vanberkel Professionals over.

Met de huidige toevoeging van TMI (jaaromzet: €100 miljoen) bouwt de HR-dienstverlener verder aan een gespecialiseerde tak voor HR-dienstverlening voor de gezondheidszorg. 

House of HR neemt zorgdetacheerder TMI over

TMI werd in 2001 opgericht door Noël de Vries en is onder zijn leiding uitgegroeid tot een grote Nederlandse HR-dienstverlener voor het zorgdomein.

Het bedrijf legt zich toe op recruitment en detachering voor de gezondheidszorg en helpt professionals in de zorg aan een passende uitdaging, zowel in Nederland als internationaal. Te denken valt aan zorgpersoneel als verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten.

De Vries, die zal aanblijven als leider van TMI, geeft aan: “We kijken uit naar verdere groei en het uitslaan van onze vleugels op Europees niveau met de hulp van House of HR. We werken nu met een talentpool van meer dan 4.000 profielen en willen dit nog verder uitbreiden. We zijn blij dat we dit kunnen doen in samenwerking met een succesvolle Europese HR-groep die over heel wat digitale expertise beschikt. Op onze beurt bouwen we graag verder aan hun expertise binnen de zorgsector.”

De deal met TMI volgt kort op een andere internationale overname door House of HR. Onlangs nam het Solcom over (jaaromzet 2021: €171 miljoen), een Duits detacheringshuis voor IT’ers en ingenieurs. Het betrof alweer de vierde overnam van de Belgische HR-reus in Duitsland, waarmee het nu voor het eerst voet heeft gezet in de Duitse IT-markt.

Dealmakers

Bij de totstandkoming van de deal met House of HR werden de aandeelhouders van verkoper TMI op financieel M&A-vlak bijgestaan door experts van Vondel Finance. Het dealteam bestond uit Frank de Lange, Daan Haeck, Bas Denissen, Michaël Bayer en Philip Tulp.

“We zijn trots om samen met CEO en oprichter Noël de Vries te hebben samengewerkt aan deze succesvolle transactie”, laat het team weten.

Bannink Advocaten (team: Henk Brat en Jan Willem Reesink) leverde juridische ondersteuning.

Koper House of HR werd geadviseerd door Deloitte (Job Gorter, Sander Kralt, Jonathan Talacko, Christiaan van den Berg, Kris Ruijters, Philip Jonker), Mazars (Christina Akker) en Accuracy (Leontine Koens-Betz, Aurore Bastin).