Vondel Finance verruilt Haarlem voor Amstelgebouw in Amsterdam

14 oktober 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vondel Finance is verhuisd van Haarlem naar een nieuw kantoor van Tribes in het Amsterdamse Amstelgebouw. Volgens de boutique corporate finance specialist zal het nieuwe kantoor, dat is ingericht op het nieuwe werken, een energieke omgeving bieden en beter geschikt zijn om nieuwe collega’s aan boord te halen. Vanuit de nieuwe locatie blijft Vondel Finance zijn opdrachtgevers ondersteunen bij fusies en overnames, strategische besluitvorming en financiële vraagstukken.

Opgericht in 2004 door managing partners Frank de Lange en Haro Schultz van Haegen is Vondel Finance een financieel adviesbureau op het gebied van corporate finance en private equity. Het kantoor werkt in opdracht van en in samenwerking met zowel Nederlandse als buitenlandse middelgrote bedrijven, beursgenoteerde ondernemingen en participatiemaatschappijen. Naast de twee oprichters bestaat het kernteam verder uit Mark Spetter (Partner), Johan Ooms (Associate Partner) en Maarten de Heij (Business Analyst).

Onlangs maakte Vondel Finance bekend te gaan verhuizen van hun oude vestiging in Haarlem naar een nieuwe locatie in Amsterdam, waar het zijn intrek heeft genomen in het Amstelgebouw aan het Prins Bernhardplein. Het nieuwe kantoor betreft de nieuwste vestiging van Tribes, een moderne aanbieder van flexkantoorconcepten in meerdere steden in Nederland, die inspeelt op het groeiend aantal ZZP’ers in ons land.

Amstelgebouw in AmsterdamGevraagd naar de motivatie om te verhuizen, zegt Frank de Lange: “Met ons team waren wij op zoek naar een nieuwe locatie. Een locatie die beter past bij het nieuwe werken en waar wij meer jonge collega’s aan boord kunnen halen. Wij willen ons team flexibeler inzetten, waarbij onze mensen zullen wisselen tussen het kantoor in Amsterdam, thuis en eventueel andere locaties in het land.”

De keuze voor Amsterdam is volgens de Vondel Finance oprichter met name gebaseerd op de levendigheid en bedrijvigheid die de hoofdstad biedt. “Wij zitten nu in een gloednieuwe, energieke omgeving. Onze buren in het pand zijn veel verschillende bedrijven, van klein tot groot, actief in verschillende sectoren. Het Amstelgebouw staat aan het Prins Bernhardplein en is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het OV.”

Over waarom specifiek voor Tribes is gekozen, zegt De Lange: “De Tribes kantoren zijn ideaal voor flexwerken, terwijl je er ook voorzieningen van een regulier kantoor aantreft; precies waar wij naar op zoek waren. En nu de verbouwing van het pand net klaar is, ziet alles er super uit.”