M&A-adviesbureau Vondel Finance gaat verder als Clairfield

12 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Amsterdamse M&A-adviesbureau Vondel Finance heeft zich per vandaag omgedoopt tot Clairfield.

De rebranding naar Clairfield komt niet geheel uit de lucht vallen. Vondel Finance maakt al sinds de zomer van 2019 deel uit van het internationale netwerk van Clairfield. Na een periode van ‘dual branding’ – Vondel Finance in Nederland en Clairfield op het internationale podium – kiest het bureau nu voor één consistente naam in de markt.

Vondel Finance volgt hiermee in de voetsporen van verschillende andere lokale M&A-bureaus die lid zijn van Clairfield International. Het netwerk heeft member firms in zo’n 25 landen, en verschillende firma’s hebben in de afgelopen periode ook gekozen voor harmonisering van de merknaam.

M&A-adviesbureau Vondel Finance gaat verder als Clairfield

“Met het aannemen van de naam Clairfield onderstrepen we verder ons internationale karakter en profiteren we van een nog betere herkenbaarheid in de (internationale) markt”, zegt Frank de Lange, die bijna twintig jaar geleden aan de basis stond van Vondel Finance.

Ondertussen is het bureau uitgegroeid tot een bekende speler in het M&A-landschap, met een team van 13 dealmakers. Zij specialiseren zich in mid-market deals in zo’n tien sectoren, waaronder digital, consumentengoederen, energie, software, technologie, zakelijke dienstverlening en zorg.

Bekende nationale deals waar het bureau dit jaar aan heeft gewerkt zijn onder meer de overname van snackbar Kwalitaria door private equity-bedrijf Antea Participaties en de overname van Springest door branchegenoot Studytube. Bij beide deals maakte Vondel Finance deel uit van het sell side-team.

Waar Vondel Finance jarenlang vooral werkte aan binnenlandse deals, is de afgelopen jaren het aandeel van cross-bordertransacties flink gestegen. “De wereld is internationaler en transparanter geworden en wij groeien hierin mee. Een internationale aanwezigheid is echt een must”, zegt De Lange.

“Ook onze private equity klanten opereren voornamelijk op Europees niveau. Zij zien hun M&A-adviseur daarom ook graag opereren in meerdere landen voor een snelle buy-and-build”, vult Daan Haeck aan, sinds dit jaar equity partner bij Clairfield.

Zo was Vondel Finance bijvoorbeeld eerder dit jaar betrokken bij de overname van zorgdetacheerder Tosca Medisch Interim door het Belgische House of HR.

Verder lezen: Private equity-dealmakers verpulveren record met $1 biljoen aan deals.

In 2021 was het Clairfield-netwerk (300 M&A- en corporate finance-adviseurs) goed voor 140 deals. Hiermee behoort het in Zwitserland opgerichte netwerk tot de grotere spelers in het mid-market segment.