Vondel Finance sluit zich aan bij Clairfield International

18 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Clairfield International, een wereldwijd M&A-netwerk met kantoren in meer dan twintig landen, heeft de Nederlandse corporate finance specialist Vondel Finance benoemd tot zijn exclusieve partner in ons land.

Nadat Boer & Croon Corporate Finance, de vorige exclusieve partner van Clairfield International in Nederland, eind vorig jaar aankondigde dat het zich zou aansluiten bij Big Four-kantoor Deloitte, begon Clairfield International een zoektocht naar een nieuwe Nederlandse partner.

Met een omvang van meer dan €50 miljard aan transactiewaarde is het Nederlandse M&A-landschap een van de belangrijkere Europese markten. Daarom was het voor Clairfield van cruciaal belang om zijn M&A-activiteiten in ons land te handhaven.

Vondel Finance sluit zich aan bij Clairfield International

Vondel Finance, dat in 2004 werd opgericht, is een boutique corporate finance bureau uit Amsterdam en heeft negen professionals in dienst. De M&A-onderneming wordt geleid door vier partners: Frank de Lange (managing partner en oprichter), Haro Schultz van Haegen, Damman Nordbeck en Mark Spetter. Het viertal is tezamen goed voor meer dan 150 voltooide deals.

Ale vier de experts hebben tijdens hun loopbaan eerder ervaring opgedaan in de professionele dienstverleningssector. Zo bracht oprichter De Lange jaren door bij Deloitte, waar hij het accountants- en adviesbureau hielp met het opzetten van de corporate finance praktijk, Schultz van Haegen was actief binnen het M&A-team van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek, Nordbeck werkte voor CDI Global en Spetter werkte een decennium als adviseur bij BDO Corporate Finance.

Net zoals Clairfield International biedt Vondel Finance adviesdiensten aan grote bedrijven, private equity-partijen, organisaties uit de publieke sector en aan familiebedrijven. Deals waar Vondel Finance dit jaar bij betrokken was, zijn onder andere de aankoop van een belang van 35% in FinTech-onderneming Ohpen door NPM Capital, de overname van Medsen Pharmacies en Ceban door private equity-onderneming Bencis, de koop van professionele dienstengroep TASK door Intersaction en een gedeeltelijke management buy-out binnen Public Matters, een Nederlands lobby en public affairs consultancybureau.

“We faciliteren een soepel transactieproces en ondersteunen het management en andere belanghebbenden bij hun besluitvormingsprocessen vóór, tijdens en na de deal. We doen dit door een reeks advies- en uitvoeringsdiensten aan te bieden bij acquisitie- en verkoopprocessen, van bilaterale onderhandelingsdeals tot gecontroleerde veilingen”, legt De Lange uit. In een reactie op het nieuwe samenwerkingsverband met Clairfield International, legt De Lange uit dat zijn organisatie al geruime tijd internationaal actief is: “De meerderheid van de deals waarbij wij betrokken zijn, is grensoverschrijdend.”

Wereldwijd heeft Clairfield International momenteel 34 kantoren in 22 landen. Afgelopen jaar verleende de experts van het netwerk advies bij meer dan 130 deals.