Cohedron sluit zich aan bij het Belgische House of HR

22 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Belgische House of HR breidt wederom fors uit in ons land. Met de overname van Cohedron doet de zakelijke dienstverlener zijn intrede in de publieke sector.

House of HR is een groep van meer dan 40 merken die zich allemaal richten op consultancy, detachering, interim- en recruitmentdiensten. Het bedrijf is actief in verschillende Europese landen, en is in ons land vooral bekend onder de labels Continu (detachering in de bouw), Talent&Pro (detachering in de financiële dienstverlening), Triple A (specialisten in risicomanagement) en ITDS (management consultancy).

Met de overname van Cohedron voegt House of HR zo’n €132 miljoen toe aan de omzet in ons land en meer dan 2.000 professionals die dagelijks aan het werk zijn voor opdrachtgevers in de publieke sector. Internationaal verwacht de groep dit jaar meer dan €2 miljard aan omzet te draaien. 

Cohedron sluit zich aan bij het Belgische House of HR

Rika Coppens, de CEO van House of HR, laat weten dat de Belgen al een tijdje hun ogen gericht hadden op het publieke domein. “Met de unieke kwaliteiten en het aanbod van Cohedron betreden we het domein van de publieke sector, iets wat al langer op ons verlanglijstje stond.” 

Cohedron levert via verschillende labels – Wyzer, Future Communication, Human Capital Group, Argonaut, Zorg-Lokaal, Newpublic, Plangroep en Plangroep Financiële Services – advisering, detachering van talent en outsourcing-dienstverlening aan overheden en non-profitorganisaties. De labels blijven onder eigen naam opereren in de markt. 

Voor Cohedron betekent de krachtenbundeling dat het bedrijf “de volgende stap kan zetten in zijn groeiambitie en ontwikkeling”, zegt topman Jeroen Ekkel. “Samen zijn we sterker en kunnen we nog meer van betekenis zijn op het leven van mensen en de maatschappij. Dat is wat ons elke dag weer drijft.” 

House of HR neemt de aandelen van Cohedron over van meerderheidsaandeelhouder Argos Wityu en het management van Cohedron, dat op zijn beurt weer herinvesteert in House of HR. “Daarmee bevestigen we onze engagement naar zowel Cohedron als naar House of HR”, legt Ekkel uit.