Newpublic sluit zich aan bij zakelijke dienstverlener Cohedron

05 mei 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Newpublic, een bedrijf dat trainees levert aan gemeenten en publieke instellingen, is overgenomen door Cohedron.

Het in Utrecht gevestigde Cohedron is een zakelijke dienstverlener bestaande uit verschillende labels. Samen hebben de werkmaatschappijen meer dan 1.800 medewerkers, die opdrachtgevers ontzorgen op het gebied van onder andere het ruimtelijk en sociaal domein, schuldhulpverlening, human resources, communicatie, bewindvoering en finance.

Newpublic, dat in 2010 werd opgericht door Rebecca van de Lagemaat, Mathijs Adema en Mark van Bruxvoort, wordt de achtste werkmaatschappij van de groep, naast Langhenkel-Talenter, Future Communication, Human Capital Group, Argonaut, Zorg-Lokaal, PLANgroep en PLANgroep Financiële Services.

Newpublic sluit zich aan bij zakelijke dienstverlener Cohedron

Met zijn pool van trainees is Newpublic een bekende naam binnen de publieke sector, vooral binnen de lokale overheid (acht van de tien trainees van het bedrijf zijn actief voor gemeenten). Zij bekleden rollen als beleidsmaker of projectleider, organisatieadviseur of procesbegeleider, en werken mee aan oplossingen op gebieden als het sociaal domein, digitalisering of de Omgevingswet.

Bredere dienstverlening

Binnen Cohedron gaat Newpublic nauw samenwerken met Langhenkel-Talenter (800 professionals), een leverancier van talent aan lokale overheden. Newpublic wordt binnen het bedrijf de afdeling voor young professionals. “Deze samenwerking stelt ons in staat onze opdrachtgevers in de publieke sector te ondersteunen met een nog breder palet aan dienstverlening”, zegt Karin Berends, directeur van Langhenkel-Talenter.

Newpublic blijft onder eigen merknaam opereren. Als onderdeel van de transactie breidt Newpublic de directie uit met Tiemen Storm, die samen met Michel de Krieger richting zal geven aan de integratie en toekomst van het bureau.

“Tijdens de eerste gesprekken met Langhenkel-Talenter viel direct op dat onze beide missies veel met elkaar gemeen hebben”, vertelt Storm. “Met de gezamenlijke drive om de overheid te helpen vernieuwen en medewerkers te blijven ontwikkelen. We kijken ernaar uit om de krachten te bundelen.”

Jeroen Ekkel, CEO van Cohedron, vult aan: “Newpublic is een waardevolle toevoeging binnen onze groep en draagt bij aan onze doelstelling om end-to-end diensten te leveren aan gemeenten op het gebied van outsourcing, detachering en consultancy.”

Cohedron is een deelneming van private equity-bedrijf Argos Wityu, dat in januari van 2018 een meerderheidsbelang nam in Future Groep. Onder de vleugels van de investeerders zijn nieuwe werkmaatschappijen toegevoegd en werd de naam van de groep omgedoopt tot Cohedron.