Future Groep koopt detacheerder en opleider De Langhenkel Groep

05 oktober 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee maanden na de overname van GGN Bewindvoering uit Heerlen, heeft Future Groep opnieuw een bedrijf ingelijfd. Met de aankoop van De Langhenkel Groep voegen zich 350 nieuwe professionals bij Talenter – een van Future Groeps werkmaatschappijen – dat daarmee een belangrijke stap zet in zijn ambitie om uit te groeien tot ‘powerhouse’ in personele ondersteuning en opleidingen in het sociaal en fysiek domein en op gebieden als ruimte, advies en wonen.

Jeroen Ekkel, CEO van Future Groep, laat weten dat de zakelijke dienstverlener met de overname van De Langhenkel Groep verdere invulling geeft aan zijn buy en build-strategie: “Wij zullen stapsgewijs verder werken aan de sterke groei die Future Groep het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Voortdurende innovatie, gericht op optimale dienstverlening en partnerschap voor onze opdrachtgevers, staat hierbij centraal.” Ook Jan Langhenkel, algemeen directeur van De Langhenkel Groep, reageert enthousiast op de deal: “Met de Future Groep heeft Langhenkel een partij gevonden die in meerdere opzichten erg goed aansluit op de expertises die we in de loop der jaren hebben opgebouwd.” 

De Langhenkel Groep – die zich voornamelijk richt op detachering en opleidingen – wordt toegevoegd aan Talenter, het onderdeel van Future Groep dat zich op dezelfde activiteiten richt: “Vanaf vandaag bundelen onze collega’s van Talenter en De Langhenkel Groep de krachten op het gebied van onder andere personele ondersteuning en opleidingen, zodat we onze opdrachtgevers nóg beter van dienst kunnen zijn”, aldus een woordvoerder van Future Groep. “Hiermee dragen wij als Future Groep ons motto ‘Samen van Betekenis’ nog breder uit.” Langhenkel voegt toe: “We hebben er vertrouwen in dat onze medewerkers in de nieuwe organisatie goed tot hun recht zullen komen en dat door het bundelen van de krachten de wensen en behoeften van klanten nog beter kunnen worden ingevuld."

Future Groep koopt detacheerder en opleider De Langhenkel Groep

De Langhenkel Groep richt zich sinds ruim 25 jaar op het inzetten van vakspecialisten op academisch en hbo-niveau binnen overheden, gemeenten, verzekeraars, woningcorporaties, stichtingen en zorgorganisaties. Het dienstenaanbod op het gebied van detachering en opleidingen is ondergebracht in een zestal labels, waaronder het sociaal domein, ruimte, advies en wonen. De groep is actief op onder andere de vakgebieden werk & inkomen, wonen, maatschappelijke ondersteuning, zorg en ruimtelijke ordening. Het bedrijf beschikt over vestigingen in Zwolle, Rosmalen en Gouda en van de 350 medewerkers die er actief zijn is de overgrote meerderheid in vaste dienst. 

Future Groep wijst erop dat het een “uniek onderdeel” is van de filosofie van De Langhenkel Groep dat het bedrijf “intensief investeert in kennis en vaardigheden”. Dit gebeurt enerzijds door middel van uitgebreide trainee-programma’s en anderzijds door het verzorgen van opleidingen, cursussen, trainingen en veranderingstrajecten binnen uiteenlopende vakgebieden. “Sinds 1990 schoolt Langhenkel Opleiding & Training jaarlijks zo’n 6.000 cursisten bij, tevens worden eigen medewerkers doorlopend bijgeschoold”, stelt de zegsman van Future Groep, die toevoegt dat de activiteiten van De Langhenkel Groep goed aansluiten op die van Talenter.

De Langhenkel Groep + Talenter 

Talenter is Future Groeps fullservicebureau voor lokale overheden en richt zich primair op het sociaal en fysiek domein. De werkmaatschappij mag gemeenten, provincies, waterschappen, zbo’s en instellingen voor zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening tot zijn klantenkring rekenen. “Talenter is voor hen sinds jaar en dag een vertrouwde kennispartner met expertise binnen de sociale zekerheid, de zorg, de maatschappelijke dienstverlening, de jeugdzorg, het onderwijs, de arbeidsmarkt, ruimtelijke ordening, wonen, milieu en leefbaarheid”, aldus de woordvoerder. 

Future Groep is opgebouwd uit diverse werkmaatschappijen. Naast Talenter zijn dat PLANgroep, PLANgroep Financial Services, OBIN, Human Capital Group, Social Impact Finance en Future Communication. Onlangs nog werd Future PLANgroep – dat zich richt op schuldhulpverlening en budgetbeheer – uitgebreid door de aankoop van het Heerlense GGN Bewindvoering. Zelf werd Future Groep eind vorig jaar overgenomen door de Europese private equity-investeerder Argos Soditic, die inmiddels is omgedoopt tot Argos Wityu.

Future Groep-CEO Ekkel wijst ten aanzien van de acquisitie van De Langhenkel Groep op de ondersteuning van grootaandeelhouder Argos Wityu “als meedenkende en ondernemende private equity-groep”. Tot besluit spreekt hij zijn dank uit richting Jan Langhenkel: “Graag wil ik benadrukken dat ik de heer Langhenkel erkentelijk ben voor het vertrouwen dat hij heeft in onze groep als nieuwe eigenaar van het door hem opgerichte bedrijf. De directie en het management van Future Groep kijken ernaar uit om de nieuwe collega’s van De Langhenkel Groep te verwelkomen binnen onze organisatie.”