Future Groep neemt GGN Bewindvoering uit Heerlen over

08 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

GGN Bewindvoering, een bedrijf uit Heerlen gespecialiseerd in onderbewindstelling, mentorschap en curatele, is overgenomen door Future PLANgroep. De overname betreft ruim 800 cliënten van GGN Bewindvoering met beschermingsbewind, mentorschap en curatele en de medewerkers van GGN Bewindvoering.

Future PLANgroep is onderdeel van Future Groep, dat in 2016 ontstond als gevolg van de splitsing van Conclusion in twee aparte bedrijven. De IT-werkmaatschappijen van de zakelijke dienstverlener werden overgenomen door NPM Capital en opereren nog altijd onder de Conclusion-vlag, terwijl de niet IT-gerelateerde entiteiten werden samengevoegd in Future Groep*. Begin dit jaar nam Europese private equity-onderneming Argos Soditic een meerderheidsbelang in Future Group, dat anno vandaag bijna 900 professionals telt. Onder de nieuwe eigenaar Argos Soditic wil Future Groep, dat sinds januari onder leiding staat van nieuwe CEO Jeroen Ekkel, zijn groei naar een hoger niveau tillen.

Future PLANgroep | GGN Bewindvoering

In lijn met die groeiambities heeft Future PLANgroep, een van de adviesbedrijven van Future Groep, recent een overname gedaan. Het heeft GGN Bewindvoering overgenomen, een dochteronderneming van GGN Mastering Credit die zich sinds 33 jaar toelegt op onderbewindstelling, mentorschap en curatele.
Future PLANgroep neemt GGN Bewindvoering overGGN herijkte eind vorig jaar zijn strategie en kondigde onlangs reeds aan deze versneld uit te voeren. Daarbij richt GGN zich op digitaliseren, centraliseren en datagedreven incasseren. “In de praktijk blijkt dat werkzaamheden als bewindvoering, mentorschap en curatele daar minder goed bij passen. Daarbij komt dat het duale model van bewindvoering en creditmanagementwerkzaamheden commercieel en maatschappelijk lastig te verenigen zijn”, aldus GGN in een persverklaring.

800 cliënten

De overname van GGN Bewindvoering door Future PLANgroep betreft alle cliënten met beschermingsbewind, mentorschap en curatele en de medewerkers van GGN Bewindvoering. Het gaat om in totaal 800 cliënten. Future PLANgroep is de moederorganisatie van PLANgroep Schuldhulpverlening, PLANgroep Budgetbeheer en OBIN en beschikt over meer dan 33 jaar aan ervaring op het gebied van financiële hulpverlening. OBIN richt zich binnen Future Plangroep op bewindvoering en curatele.

Als gevolg van de overname is het dat laatstgenoemde onderdeel, OBIN, dat de cliënten van het door Future PLANgroep overgenomen GGN Bewindvoering zal gaan bijstaan. “Hierdoor komt er nieuw management op de dossiers en kunnen de cliënten rekenen op professionele ondersteuning en de hoge kwaliteitsstandaarden van OBIN”, licht Sandra Caeyers, directeur bij OBIN/Future Groep toe. De voorgenomen transactie wacht nog op een akkoord van de participanten van GGN.

* Vijf adviesbedrijven maken onderdeel uit van Future Groep, te weten:
Human Capital Group (HR-advies), Future Communication (communicatieadvies), PLANgroep (schuldhulpverlening en budgetbeheer), PLANgroep Financiële Services (managed services voor de financiële sector) en Talenter Business Services (dienstverlener voor de publieke sector).