Gemeente Lelystad kiest drie partijen voor traineepool

24 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Gemeente Lelystad heeft na een aanbestedingstraject drie partijen geselecteerd die de komende vijf jaar het traineeshipprogramma binnen de gemeente mogen gaan verzorgen.

Traineeships zijn vandaag de dag immens populair. Door het doorlopen van een traineeship krijgen young professionals de kans om hun talenten te ontplooien in uiteenlopende projecten en worden ze tegelijkertijd geholpen in hun professionele en vakinhoudelijke ontwikkeling.

De Gemeente Lelystad kon daarom niet achterblijven en besloot afgelopen jaar om een eigen traineepool op te tuigen. Binnen de traineepool werken de trainees gedurende een periode van twee jaar gemiddeld 32 uur (exclusief opleidingsuren) per week aan allerlei opdrachten binnen de Gemeente Lelystad. Hierna worden de trainees ingezet op het gekozen vakgebied.

Hierbij kwam de vraag op: wie gaat de trainees werven en opleiden? Dit behoort niet tot de corebusiness van de gemeente, erkende de gemeente vorig jaar zelf in een persverklaring, en dus werd besloten om de markt op te gaan om een gespecialiseerde traineepartner te vinden.

Gemeente Lelystad kiest drie partijen voor traineepool

De gemeente stelde zich ten doel twee tot drie bureaus te selecteren voor de jaarlijkse levering van zeven trainees, wat neerkomt op circa twee tot drie trainees per jaar per gecontracteerd bureau. Een Europese aanbesteding werd uitgeschreven, en meerdere partijen besloten om te pitchen. 

De criteria om tot een uiteindelijke keuze te komen waren helder: “Van het bureau wordt verwacht dat zij aantoonbare ervaring hebben in het werven, selecteren en begeleiden van trainees en een daarop afgestemd opleidingsprogramma hebben, waarbinnen ruimte bestaat om een zestal trainingen van Gemeente Lelystad toe te voegen.”

Uit de verschillende inschrijvingen zijn drie partijen als winnaar uit de bus gekomen: Skyscrapers, Spring Professional en New Public. Vanaf september 2020 mogen de drie partijen vijf jaar lang trainees aan de gemeente leveren.

Tim Berendsen, oprichter van Skyscrapers is trots op het winnen van de aanbesteding: “Met deze opdracht kunnen we als bedrijf echt laten zien wat we in huis hebben. De trainees worden gedurende hun inzet bij de gemeente door Talent Managers van Skyscrapers bijgestaan, daarnaast volgen ze via Skyscrapers een opleidingsprogramma en kunnen zij zich verdiepen in de vakdisciplines van de gemeente.” 

Vorig jaar won Skyscrapers een vergelijkbaar contract bij Gemeente Zaanstad.