Gemeente Zaanstad kiest vijf bureaus voor het leveren van trainees

09 juli 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De gemeente Zaanstad heeft vijf externe organisaties geselecteerd die de gemeente de komende twee jaar van trainees zal gaan voorzien. Het gaat om trainees die ingezet zullen worden in het maatschappelijke en ruimtelijke domein.

Gelegen in provincie Noord-Holland en met ruim 155.000 inwoners is Zaanstad de grootste gemeente in de bredere Zaanstreek en qua omvang de zestiende gemeente van ons land. De gemeente vormt een samenvoeging (in 1974) van zeven gemeenten en is een onderdeel van de plusregio stadsregio Amsterdam. 

Jong talent

Voor ondersteuning bij haar veranderopgave, werkt gemeente Zaanstad met jonge talenten, die een frisse kijk meebrengen op de uitdagingen waarmee de gemeente kampt en die handen en voeten geven aan executiekracht. Terwijl de gemeente een eigen pool heeft van jong talent en gebruikmaakt van een pool van trainees uit de Metropoolregio Amsterdam, is er sprake van een groeiende behoefte aan jonge professionals. De inkoopafdeling van Zaanstad zette vorig jaar daarom een Europese aanbestedingsprocedure uit, met als doelstelling het contracteren van externe leveranciers die gekwalificeerde trainees kunnen leveren.

De opdracht, die een totale eindopdrachtwaarde heeft van meer dan zeven ton, is gegund aan vijf partijen. Voor werkzaamheden op het gebied van het ruimtelijke domein wordt samengewerkt met Lodewijck Groep, een specialist in ruimte- en omgevingsvraagstukken met vestigingen in Schiphol-Rijk en Tilburg, en People make Senze, een Haags adviesbureau gespecialiseerd in omgevingsrecht. 

Zaanstad kiest vijf bureaus voor het leveren van trainees

De twee partijen zullen zich vooral inzetten voor de afdelingen Omgevingsplannen en Vergunningsverlening, maar kunnen ook ingeschakeld worden door andere units die met ruimtelijke vraagstukken te maken hebben. Cees Kraaij, directeur van Lodewijck Groep, is verheugd met de samenwerking. “We kunnen hiermee onze jarenlange ervaring inzetten met het opleiden, begeleiden en doorontwikkelen van geschikte trainees voor de gemeente Zaanstad. We kijken uit naar mooie opdrachten en ontwikkelmogelijkheden voor onze trainees en junior adviseurs.”

Activiteiten op het gebied van het maatschappelijk domein – denk aan het sociaal domein, zorg en welzijn – zijn gegund aan drie partijen. BMC Implementatie is de bekendste van de drie. BMC is een leverancier van consultancy-, interim- en staffing-diensten aan organisaties in het publieke domein, en is onderdeel van uitzendgigant Randstad. DisGover is een Amersfoorts trainee-organisatie gericht op professionals die een carrière binnen de overheid ambiëren. Skyscrapers is een vergelijkbare organisatie. Het Amsterdamse bedrijf werkt met trainees die een passie delen voor duurzaamheid en de maatschappij. 

Het contract met de vijf trainee-leveranciers is per 1 mei 2019 ingegaan en loopt voor twee jaar, met een optie tot verlenging van tweemaal één jaar.