New Nodes gaat consultancymodule DisGover traineeship verzorgen

11 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Traineeship-aanbieder DisGover en adviesbureau New Nodes slaan de handen ineen om ‘nog betere ambtenaren van de toekomst’ klaar te stomen voor een carrière in de overheid. Vanuit het partnership zullen ze samen actief werken aan de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen.

Steeds meer jonge hoogopgeleide mensen die gedreven zijn om te werken aan maatschappelijke vraagstukken, kiezen ervoor om dit vanuit het bedrijfsleven te doen. Ze kiezen voor een andere dynamiek, kortere opdrachten, meer overheidsorganisaties van binnen zien en zo scherp blijven in hun werk. Maakt dit een verschil in hun gedrevenheid voor de overheid? “Nee”, luidt het antwoord van DisGover, een aanbieder van overheidstraineeships voor hoogopgeleiden, en New Nodes, een in 2017 opgericht adviesbureau dat organisaties ondersteunt bij het benutten van de mogelijkheden van nieuwe technologie en nieuwe organisatievormen.

Samenwerking New nodes | DisGover

De twee organisaties hebben de krachten gebundeld om gezamenlijk jonge hoogopgeleide talenten nog beter voor te bereiden op hun loopbaan bij de overheid. “DisGover en New Nodes geloven dat waar de ambtenaar van de toekomst in dienst is, volstrekt onbelangrijk is”, zo stellen Migiel Gloudemans, een van de oprichters van New Nodes*, en Nicolette van der Slot van DisGover. “Wel geloven we dat wanneer de ambtenaar van de toekomst vanuit een consultancyrol gaat werken, dit andere vaardigheden vereist. Denk bijvoorbeeld aan meer projecten bij meerdere organisaties tegelijk doen, dat is niet niks, want hoe doe je dat?”

New Nodes ondersteunt traineeship aanbieder DisGover met consultancymodule voor ambtenaren van de toekomst

Gevestigd in Amersfoort leidt DisGover jonge, hoogopgeleide mensen op die een loopbaan als ambtenaar bij de overheid ambiëren. De aanbieder van traineeships heeft de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd. Zo werd DisGover afgelopen jaar door het Belgische De Heer Consultancy uitgeroepen tot ‘Beste Traineeship Benelux 2017’, op grond van de 100% baangarantie voor trainees en de meerwaarde die het bureau biedt voor opdrachtgevers in de overheid.

Consultancymodule

In het kader van de samenwerking met DisGover zullen de consultants van New Nodes trainingen gaan verzorgen voor de trainees van DisGover. Dat zullen ze doen in een consultancymodule, die aan het einde van het DisGover-traineeship aan de trainees zal worden aangeboden. “In de laatste fase van het traineeship kan de trainee proeven van deze rol door daadwerkelijk aan de slag te gaan als consultant van de toekomst. De ervaren mensen van New Nodes gaan de DisGover-trainees de fijne kneepjes van het vak leren, terwijl ze echte opdrachten doen voor en bij de overheid”, leggen de partners uit. 

“Voor zowel DisGover en New Nodes spannend!”, aldus Gloudemans, die toevoegt: “Hoe zal het gaan uitpakken? Voelt de trainee zich na het voltooien van dit traject nog steeds ambtenaar van de toekomst? Hoe ervaren onze opdrachtgevers dit? We gaan dit experiment aan en zullen ons netwerk op de hoogte houden van de ervaringen. Wordt vervolgd…”

* New Nodes werd verder opgericht door Maarten Kuiper, Johan ten Dolle en Willem-Jan Swiebel. Het adviesbureau ondersteunt klanten met het benutten van de mogelijkheden van innovatieve technologie.