Drie adviseurs gestart bij adviesbureau New Nodes

30 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

New Nodes heeft zijn team uitgebreid. Sinds kort zijn Paul Jongstra (Associate), Marleen Nuijten (Adviseur) en Femke van Oorschot (Trainee) werkzaam voor het Amersfoortse adviesbureau. 

Paul Jongstra is een door de wol geverfde professional die kan leunen op ruim twintig jaar aan werkervaring. Hij maakte de overstap naar New Nodes vanuit Haute Equipe Partners, waar hij zo’n drieënhalf jaar actief was als Senior Adviseur. Vanuit die rol ondersteunde hij verschillende Nederlandse gemeenten – zoals Den Haag en Baarn – als projectleider. Eerder vervulde hij ruim vijf jaar bij de gemeente Arnhem, circa drie jaar bij de provincie Noord-Brabant en vier jaar bij het ministerie van Financiën verschillende managementfuncties. Hij begon zijn loopbaan in 1999 bij Ordina. 

“Veel ambitieuze plannen heb ik zien ontstaan en evenveel heb ik zien stranden in moeizame trajecten waaruit alle energie al lange tijd was verdwenen”, legt Jongstra uit. “Ik geloof dat mijn kracht ligt verscholen in het feit dat ik altijd focus blijf houden op het te bereiken doel. Als professional breng ik een unieke combinatie van expertises mee, bestaande uit informatievoorziening, procesmanagement, architectuur, bedrijfsvoering en management in combinatie met het sociaal domein.”Paul Jongstra, Marleen Nuijten en Femke Oorschot - New NodesNaast Associate Jongstra, is ook Marleen Nuijten recent begonnen bij het adviesbureau uit Amersfoort. Nuijten maakte de overstap naar New Nodes – waar ze rol van Adviseur vervult – vanuit DisGover, waar ze een tweejarig-traineeship doorliep. “Als laatste onderdeel van het traineeship volgde ik een consultancyblok bij New Nodes. In vier maanden heb ik opdrachten voor onder meer KNMG, T-Mobile en gemeente Den Haag vervuld en mogen ervaren wat een adviseur doet en hoe New Nodes hier vorm aan geeft. Door een positieve wederzijdse ervaring mocht ik vervolgens hier blijven.”

Tijdens haar traineeship bij DisGover zette Nuijten zich ook in voor andere organisaties. Zo was ze in de weer als Adviseur voor Zorginstituut Nederland en als Projectmanager binnen de gemeente Eindhoven. Ze begon haar loopbaan bij Aethon.nl als Accountmanager, nadat ze aan de Universiteit Utrecht de masteropleiding Social Policy & Interventions afrondde. Eerder behaalde Nuijten aan de Universiteit van Tilburg een bachelorgraad in Liberal Arts and Sciences.

Verder is ook Femke van Oorschot gestart bij het Amersfoortse adviesbureau. Van Oorschot kwam net zoals Nuijten in contact met haar nieuwe werkgever via een traineeship bij DisGover: “Vanuit het traineeship bij DisGover zet ik mij nu in voor New Nodes als Trainee-Consultant. Daarvoor heb ik verschillende andere opdrachten afgerond, bijvoorbeeld voor de gemeente Zaanstad rondom de omgevingsvisie en participatie. Maar ook heb ik me ingezet als Informatiemanager binnen de gemeente Gouda, waar ik me onder meer bezighield met datagedreven werken.”

Eerder studeerde Van Oorschot af aan de Universiteit van Antwerpen in Sociologie. Aan deze academische instelling doorliep ze daarvoor een premastertraject, volgend op haar afgeronde bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Fontys Hogeschool Eindhoven). Van Oorschot legt uit op welke manier ze van meerwaarde is voor New Nodes: “Door mijn creatieve en kritische blik, samen met een goede dosis enthousiasme, durf ik buiten de lijntjes te denken en aspecten van een situatie te zien die in eerste instantie niet zichtbaar zijn.”