Tim van Dijk sluit zich aan als adviseur bij New Nodes

11 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na bijna tien jaar bij de Sociale Verzekeringsbank heeft Tim van Dijk nu de overstap gemaakt naar de adviesbranche. Bij New Nodes richt hij zich als adviseur op digitale technologie en innovatie.

Van Dijk is een ervaren adviseur en manager met ruim tien jaar werkervaring. Hij is gespecialiseerd in onder meer strategische innovatie, experimenteren en (project)management en beschikt over uitgebreide kennis op gebieden als design thinking, lean startup, scrum en de objectives and key results methodiek.

Na het afronden van zijn master in Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam en eerder al een bachelor in Informatica, startte hij zijn loopbaan bij Calco IT, waar hij een IT-traineeship volgde. Hierna startte hij voor zichzelf als zelfstandig IT-specialist en richtte zich vanuit zijn onderneming Actin op het ontwerpen en ontwikkelen van applicaties.
Tim van Dijk, Adviseur, New Nodes Enkele jaren later sloot hij zich aan bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB), waar hij als Scrum Master en ontwikkelaar aan de slag ging. Vanuit die hoedanigheid begeleidde hij onder andere een team op het gebied van agile werken en was hij betrokken bij de bedrijfsbrede implementatie van agile werken.

Vanaf 2017 stroomde Van Dijk door naar de rol van Manager Innovatie. Hij richtte binnen SVB het NoVUM Innovatie Lab op, een afdeling die zich richt op innovatie en experimenteren, om zo nieuwe diensten te ontwikkelen.

Vanuit zijn leidende rol was hij bovendien verantwoordelijk voor de visie en strategie op innovatie van deze afdeling. Van Dijk “adviseerde de directie en zorgde voor draagvlak op het gebied van vernieuwing en de toekomstvisie van de organisatie”, zo schrijft hij op zijn LinkedIn-pagina.

Nu kiest hij dus voor een nieuwe uitdaging bij New Nodes, waar hij is aangesteld als Adviseur. Het adviesbureau uit Amersfoort werd opgericht in 2017 en helpt organisaties bij het benutten van de mogelijkheden van nieuwe technologie en nieuwe organisatievormen.

Van Dijk omschrijft zichzelf als multidisciplinair en als iemand die vanuit verschillende perspectieven naar vraagstukken kan kijken. “Ik sta open voor verschillende perspectieven, luister naar andere ideeën en pak zelf ruimte om een andere blik toe te voegen.”