Overheidsadviseur Sira Consulting sluit zich aan bij Cohedron

08 juni 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Minder dan een jaar na de overname van Vanberkel Professionals heeft zakelijke dienstengroep Cohedron opnieuw een publieke sector-adviesspecialist aan zijn netwerk toegevoegd: Sira Consulting.

Het in 2002 opgerichte Sira Consulting staat in de markt bekend als een adviseur en specialist in het verrichten van onderzoek, in het bijzonder rondom complexe vraagstukken over beleid en regelgeving.

Als strategische sparringpartner van de overheid helpt Sira Consulting opdrachtgevers in de publieke sector bij het vertalen van complex beleid en regelgeving in werkbare oplossingen voor tal van maatschappelijke vraagstukken.Overheidsadviseur Sira Consulting sluit zich aan bij Cohedron

Het uit Bilthoven afkomstige adviesbureau – dat zijn onderzoeks-, advies- en evaluatiediensten onder meer levert aan overheden, uitvoeringsorganisaties, bedrijven en burgers – telt ruim 25 professionals. Het team bestaat uit academisch opgeleide consultants met uiteenlopende achtergronden.

Peter Bex, directeur van Sira Consulting, vertelt dat het aantal complexe vraagstukken over beleid en regelgeving de laatste jaren steeds verder is toegenomen, waardoor er steeds meer vraag is naar de expertise van Sira Consulting en zijn adviseurs.

“Met een pragmatisch en inhoudelijk gedreven aanpak geven zij de opdrachtgevers inzicht in de maatschappelijke effecten, kosten, baten en regeldrukgevolgen bij nieuwe en bestaande wet- en regelgeving”, aldus Bex.

Aansluiting bij Cohedron

Deze ontwikkelingen noopten de overheidsdienstverlener om zich aan te sluiten bij Cohedron, een netwerk van zakelijke dienstverleners met allemaal dezelfde focus: ondersteuning bieden aan de publieke sector bij het professionaliseren van hun bedrijfsvoering en dienstverlening. Dat doet Cohedron door middel van advisering, detachering van talent en outsourcing.

“Met de overname door Cohedron zetten wij een belangrijke stap die past bij onze ambitie. Als onderdeel van Cohedron zijn wij in staat onze dienstverlening nationaal en internationaal verder te laten groeien”, laat Bex weten.

Samen impact maken

Naast dat hij uitkijkt naar de samenwerking met de “sterke bedrijven die zijn aangesloten bij Cohedron”, ziet Bex in het bijzonder uit naar de samenwerking met Vanberkel Professionals, dat een klein jaar geleden eveneens werd overgenomen door Cohedron.

Gevestigd in Zoetermeer levert Vanberkel Professionals financieel en juridisch specialisten in de brede publieke sector. Het 130-koppige team (en een flexibele schil van 150 zzp’ers daaromheen) voert opdrachten uit binnen het financiële landschap, denk aan finance, risk, compliance, internal audit en planning & control.

Bob van Berkel, Directeur Vanberkel Professionals, laat weten zich te verheugen op de komst van Sira Consulting. “Wij werken al lange tijd met Sira Consulting samen en kennen hun betrokkenheid bij de samenleving en de impact die zij met hun werk maken.”

Nu Sira Consulting onderdeel is geworden van Cohedron zal de samenwerking met Vanberkel Professionals nog verder intensiveren. Daarbij ziet Van Berkel een uitstekende match tussen de twee bedrijven.

“Vanberkel Professionals heeft diezelfde gedrevenheid”, licht hij toe. “Met de komst van Sira Consulting als strategisch sparringpartner vergroten wij specialistische kennis op het gebied van consultancy, verbreden wij onze dienstverlening en dragen wij graag ons steentje bij aan een betere maatschappij.”

Dealmakers

De deal tussen Cohedron en Sira Consulting kwam tot stand met de ondersteuning van diverse dealmakers. Zo werd Cohedron in het dealproces bijgestaan door adviseurs van BOLT Advocaten (Bart Bendel, Louise de Gier en Régine de Wit) en KPMG (Erwin Kok).

Sira Consulting kreeg op zijn beurt ondersteuning van experts van Steens en Partners (Edwin van den Herik), RSM (Jacob Oskam) en Nysingh Advocaten (Mustafa Sahan en Sietse Piekaar).