Vanberkel Professionals sluit zich aan bij Cohedron

29 juli 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Zakelijke dienstverlener Cohedron heeft Vanberkel Professionals overgenomen, een financieel consultancy- en interimbureau voor de publieke sector.

Cohedron is een groep van bedrijven met allemaal dezelfde focus: ondersteuning bieden aan de publieke sector bij het professionaliseren van hun bedrijfsvoering en dienstverlening. Dat doet Cohendron door middel van advisering, detachering van talent en outsourcing. De verschillende labels van de groep – Wyzer, Future Communication, Human Capital Group, Argonaut, Zorg-Lokaal, Newpublic, Plangroep en Plangroep Financiële Services – hebben elk hun eigen specialisme.

Met Vanberkel Professionals voegt Cohedron een snelgroeiende organisatie toe aan zijn gelederen. Het bedrijf uit Zoetermeer behoort al jaren tot de groeikampioenen van ons land. Het heeft vandaag de dag 130 mensen in dienst en beschikt over een flexibele schil van 150 zzp’ers. Zij voeren opdrachten uit binnen het financiële landschap, denk aan finance, risk, compliance, internal audit en planning & control.

Cohedron neemt Vanberkel Professionals overJeroen Ekkel, de CEO van Cohedron, is verheugd over de krachtenbundeling: “Wij zijn trots op de komst van Vanberkel Professionals binnen onze groep, een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland en marktleider met een groot netwerk aan financiële specialisten binnen de Rijksoverheid.”

Volgens Ekkel zorgt de komst van Vanberkel Professionals ervoor dat Cohedron zich versneld kan diversifiëren. “Waar Cohedron in de lead is op het gebied van gemeenten, is Vanberkel Professionals dat binnen de Rijksoverheid.” Het bedrijf is ook actief in de segmenten woningcorporaties, onderwijs en zorg.

Voor Bob van Berkel, de oprichter en directeur van Vanberkel Professionals, gaat met de deal een wens in vervulling. Het bedrijf kan zijn ambitieuze groeiplannen nu nastreven binnen een grote groep van gelijkgezinde bedrijven (Cohedron telt 2.000+ professionals en genereert een omzet van circa €132 miljoen), terwijl het als werkmaatschappij van Cohedron zijn eigen identiteit en autonomie behoudt.

“Elke verandering zie ik als een kans, maar deze is wel heel erg welkom”, geeft Van Berkel aan. “De ambities van Cohedron en die van Vanberkel Professionals sluiten bijzonder goed op elkaar aan. We behouden onze naam en blijven onder het huidige management opereren. Ik blijf bouwen aan mijn droom.”

De deal volgt minder dan een maand nadat Cohedron zelf werd overgenomen door House of HR, een Belgische groep die dit jaar meer dan €2 miljard aan omzet verwacht te draaien. Bekende merken van de zakelijke dienstverlener zijn onder meer Continu (detachering in de bouw), Talent&Pro (detachering in de financiële dienstverlening), Triple A (specialisten in risicomanagement) en ITDS (management consultancy).