Redmore Group lijft consultancybureau ITDS Business Consultants in

21 december 2018 Consultancy.nl

ITDS Business Consultants, een adviesbureau voor de financiele sector, heeft zich aangesloten bij Redmore Group. Door de krachtenbundeling kan ITDS zijn expertise, slagkracht en netwerk versterken, aldus topman Arjen de Boer. Voor Redmore Group zorgt de deal dat het bedrijf zich naast detachering en staffingoplossingen nu ook kan richten op diensten hoger in de waardeketen, zoals consultancy. 

“Door onderdeel te worden van de Redmore Group kunnen we onze dienstverlening uitbreiden en daarmee onze klanten nog beter van dienst zijn”, stelt Arjen de Boer, Managing Partner van ITDS. 

Redmore Group is een zakelijke dienstverlener die net als ITDS zijn pijlen volledig richt op de financiële sector. Het bedrijf had tot voor de transactie zo’n 1.400 hoogopgeleide medewerkers in dienst, werkzaam voor zijn vier bedrijfsonderdelen: Talent&Pro, een van de grootste detacheerders binnen de financiële dienstverlening; Triple A - Risk Finance, een speler in actuariaat en risicomanagement; Redmore Solutions, een leverancier van IT-diensten; en het in 2015 overgenomen Profource, een specialist op het gebied van ERP, finance en control. De gehele groep is sinds eind vorig jaar onderdeel van House of HR, een Belgische onderneming met een omzet van meer dan €1,2 miljard.

De belangrijkste reden voor Redmore Group om ITDS in te lijven is het verlangen om een totaalpropositie te kunnen bieden aan klanten. Edwin van den Elst, CEO van Redmore, licht toe: “Wij zien bij onze opdrachtgevers de vraag naar totaalproposities – consultancy, projecten, detachering en digitalisering – sterk toenemen en kunnen hier met de komst van ITDS, als consultancyorganisatie sterk in realisatie, nog beter op inspelen. Van advies tot en met implementatie.”

Redmore Group lijft consultancybureau ITDS in

Wat ook een belangrijke rol speelt in dergelijke krachtenbundelingen tussen detacheerders en consultants – denk aan de recente overname van BMC door Randstad – is dat bedrijven hun opdrachtgeversnetwerk kunnen upgraden door het consultancylandschap te betreden. Terwijl diensten als staffing en detachering typisch worden ingezet voor operationele kwesties, werken consultants met klanten op het CxO- en managementniveau: “ITDS werkt aan strategische projecten voor de belangrijkste Nederlandse en internationale verzekeraars, banken en pensioenfondsen”, legt de Boer uit. 

Zo heeft ITDS een bank geholpen met risk & compliance, een pensioenverzekeraar met het ontwerpen van customer journeys voor een nieuw product, een algemene verzekeraar met het implementeren van robotisering in zijn bedrijfsvoering en een uitvaartverzekeraar met het optuigen van een social media-strategie. Het kantoor helpt zijn klanten ook rond thema’s als digitale transformatie, resultaatverbetering, postfusie-integratie, risicomanagement en cultuurverandering.

Integraal advies en support

Met de nieuwe toevoeging mag Redmore Group zich volgens Van den Elst nu de “meest complete” zakelijke dienstverlener voor de financiële sector noemen. De stap sluit nauw aan op de visie die in 2014 ten grondslag lag aan de oprichting van Redmore Group. De naam van het bureau is namelijk afgeleid van Redmore Road, een straat binnen Hammersmith, West-Londen, die bekendstaat om zijn grote scala aan winkels en producten, wat mensen van alle leeftijden aantrekt. Een gezegde in de buurt is dat ‘wat iemand ook nodig heeft, het kan worden gevonden op Redmore Road’. "Precies de positionering waar de Redmore Group voor staat”, stelde het bureau ten tijde van de oprichting.

Naast de voordelen voor klanten en de dienstverlening, zal de toevoeging ook leiden tot betere carrièremogelijkheden, aldus Van den Elst. De Boer sluit zich aan bij de woorden van Van den Elst: “Voor onze consultants biedt dit een unieke gelegenheid om zichzelf breder te ontwikkelen en hun expertise breder in te zetten, inzake de totaaloplossingen die wij gezamenlijk kunnen bieden.”

Voor ITDS betekent de deal dat het kantoor na twee decennia zijn onafhankelijkheid verliest. Het adviesbureau werd in 1998 opgericht door Arjen de Boer en Esther Lens, die beiden een achtergrond hadden bij IG&H Consulting & Interim. Sinds de oprichting hebben ze aan de basis gestaan van ITDS’ ontwikkeling tot een van de meest toonaangevend partijen in de markt, waarbij het team groeide tot meer dan 175 medewerkers in Nederland en Polen. Alle medewerkers zullen meegaan naar Redmore Group, waarmee het personeelsbestand daar zal groeien tot zo’n 1.600. Terwijl de integratie ITDS in staat zal stellen gebruik te maken van alle voordelen van het netwerk en de expertise van Redmore Group, blijft het bureau als zelfstandige entiteit opereren, met een eigen managementteam.

Groeiambitie

Daarnaast zal de ondersteuning van het grote House of HR – het bedrijf heeft zo’n 500 kantoren verspreid over negen landen (België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Portugal, Polen en Roemenië) – ITDS in staat stellen om zijn groeiambities op te schroeven, zowel in binnen- als buitenland: “Met House of HR als moedermaatschappij kunnen wij onze groeidoelstellingen in Nederland versnellen en naast onze succesvolle vestiging in Polen, in het buitenland expanderen,” aldus De Boer.

Van den Elst besluit door te stellen dat hij ernaar uitkijkt het team van ITDS te verwelkomen in zijn organisatie: “ITDS past helemaal bij de cultuur van onze groep, qua energie en ondernemerschap.”


Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Consulting & Interim Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnitude Consulting Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Oxyma p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron Business Consulting TEN HAVE Change Management The Next Organization Trevian Turner TWST Twynstra Gudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup