Redmore Group neemt Oracle specialist Profource over

11 december 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Redmore Group, een IT-dienstverlener uit Utrecht, heeft branchegenoot Profource overgenomen. Door de bundeling van krachten ontstaat een nieuwe combinatie in de Nederlandse IT-sector met zo’n 1.000 consultants en een jaaromzet van €100 miljoen.

Met bijna 300 professionals is Profource een middelgrote IT-dienstverlener. Het advies- en interimbedrijf uit Rotterdam specialiseert zich met name in Oracle software en systemen. Tot de klantenkring behoren zorginstellingen, gemeentelijke en provinciale overheden, telecom operators, internationale uitgevers, handelsondernemingen en service- en onderhoudsbedrijven.

In het kader van verdere groei en professionalisering heeft Profource besloten zich aan te sluiten bij Redmore Group, een bedrijf uit Utrecht dat zich bezig houdt met consultancy, detachering en technologie voor de financiële sector en andere grote organisaties. Volgens de fusiepartners levert de fusie voor beide partijen synergie op in termen van groei en dienstverlening. “De klanten van Redmore en Profource zijn volledig aanvullend en de dienstverlening overlapt niet; 1+1=3”, aldus de partners in een uitgegeven verklaring.

Redmore Group neemt Oracle specialist Profource over

Rob Kluyt, CEO Redmore Group, licht toe: “Profource is een zeer welkome aanvulling op het Redmore-portfolio. Veel van onze bestaande klanten maken gebruik van applicaties of technologische toepassingen van Oracle. Daarnaast zien wij de komende jaren dat nieuwe technologieën naar de markt gebracht worden op basis van Cloud services. Profource is een early adopter van Cloud applicaties en technologie en brengt ons waardevolle consultants en expertise voor onze klanten. Daarnaast heeft Redmore diverse toepassingen in huis op het gebied van compliancy en risk die weer voor Profource-klanten van toegevoegde waarde kunnen zijn.”

Hoewel Profource als zelfstandig onderdeel blijft opereren binnen de Redmore Group maakt Kluyt zich weinig zorgen over de culture integratie: “We zijn ervan overtuigd dat het DNA van Profource zeer goed past bij het DNA van Redmore: denken, durven, doen.”

Als gevolg van de transactie is Robert Belder per 1 december 2015 teruggetreden als directeur en aandeelhouder van Profource. Algemeen directeur Wim Seebregts en commercieel directeur Berry Clemens blijven in dienst en zullen samen leiding geven aan het bedrijf. “Wij zijn er trots op om deel uit te maken van Redmore. Met sourcing-, consultancy- en technologydiensten en voor ons nieuwe klanten als Rabobank, ING, ABN Amro, en vele anderen vormen wij nu een krachtige groep. Daarmee tellen we nu direct mee als grote speler in de Nederlandse markt. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met Redmore”, aldus Seebregts.

Naast Profource bestaat Redmore Group ook uit Talent&Pro en Triple A en Redmore Technology.