Profource richt finance & control praktijk op voor SAP-diensten

22 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Profource, een zakelijke dienstverlener gespecialiseerd in finance en Oracle ERP, heeft een nieuw label gelanceerd. Finalise is gericht op het leveren van finance en control specialisten in het SAP-domein. Voormalig PwC’er Peter Lening en Sam Kettenis geven leiding aan de nieuwe praktijk.

Opgericht in 2002, biedt Profource implementatie-, interim- en detacheringsdiensten aan organisaties in uiteenlopende sectoren. Het Rotterdamse bedrijf richt zich vooral op vraagstukken op het snijvlak van finance en ICT, en op business process outsourcing. Tot de klantenkring behoren bedrijven als Stryker, Orange, Schiphol, en organisaties zoals de Rijksoverheid, de gemeente Den Haag en het VUmc.

De ERP-dienstverlening van Profource richt zich volledig op oplossingen van Oracle en Netsuite (onderdeel van Oracle). Met de lancering van Finalise voegt het kantoor nu een tak toe die zich toelegt op ’s werelds grootste ERP-aanbieder, het Duitse SAP. “Finalise levert interim finance- en controlspecialisten en helpt bij procesoptimalisatie voor organisaties die werken met het ERP-systeem SAP”, licht Peter Lening toe.

Profource richt ERP-praktijk op voor SAP-diensten

Jurgen Goedhart, directeur van Profource, geeft toelichting over de motivatie achter de oprichting van het nieuwe label: “Onze dienstverlening wordt herkend in de markt en daarom krijgen we ook steeds vaker de vraag om ondersteuning vanuit SAP-organisaties. Wij geloven in specialisatie. Om deze reden hebben we ervoor gekozen om een aparte organisatie op te zetten voor de SAP-markt.” 

Lening heeft samen met Sam Kettenis de verantwoordelijk gekregen om de nieuwe praktijk op te zetten en uit te bouwen. Lening maakte zes jaar geleden de overstap naar Profource vanuit arbeidsbemiddelaar Experis, waar hij ruim vijf jaar werkte. Voorafgaand daaraan, was hij bijna zeven jaar onderdeel van accountants- en adviesbureau PwC. Zijn collega Kettenis maakt sinds eind 2016 deel uit van Profource. Eerder zette zij zich onder meer in voor D&B Facility Management en voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Profource is met zijn ambities in de branche voor SAP gebruikers een competitieve markt binnengetreden – tal van detacheerders, IT-netwerken en -bedrijven en ICT-adviesbureaus begeven zich al op dit terrein. Gevraagd naar hoe zij denkt dat de nieuwkomer zich zal onderscheiden, zegt Kettenis: “Wij zijn een start-up met de faciliteiten en kennis van een zestienjarige organisatie. Daarnaast hebben we een 100% SAP-focus en bieden we een aantrekkelijke omgeving voor jonge finance professionals.”

Profource is een dochterbedrijf van Redmore Group. Sinds eind vorig jaar behoort ook ITDS Business Consultants tot de groep.