DUS-I kiest OrangeX, Profource en Vanberkel als subsidieadviseurs

01 augustus 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) heeft na een Europese aanbesteding drie partijen geselecteerd als voorkeurspartners voor het leveren van subsidieadvies.

DUS-I is de uitvoeringsorganisatie voor subsidies van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Bij DUS-I kunnen bedrijven en burgers subsidies, tegemoetkomingen en specifieke uitkeringen aanvragen.

Ter versterking van de expertise en capaciteit werkt de DUS-I met een select aantal vaste externe adviespartners. De komende vier jaar zijn dat OrangeX, Profource en Vanberkel Professionals.

DUS-I kiest OrangeX, Profource en Vanberkel als subsidieadviseurs

De drie adviesbureaus kwamen als winnaar uit de bus na een Europees aanbestedingstraject. Zij gaan de DUS-I van advies voorzien op complexere, beleidsrijke regelingen en zullen invulling geven aan specialistische rollen zoals subsidieadviseurs, subsidiebeoordelaars en subsidiecoördinatoren.

Momenteel staan zo’n 20 subsidies en tegemoetkomingen open voor aanvraag op de site van de DUS-I, veelal gericht op het verbeteren van de gezondheid, meer kansengelijkheid in het onderwijs, de gezondheidszorg, en het stimuleren van diversiteit en inclusie.

Reacties van de winnende partijen

Alwin Schiphorst, Sales Manager bij OrangeX, laat weten dat OrangeX trots is om op de eerste plaats te zijn geëindigd op kwaliteit in de gunning. “Samenwerken met DUS-I past uitstekend bij OrangeX. Onze professionals zijn experts op het gebied van maatschappelijke opgaven en hebben een stevig netwerk binnen hun beleidsdomein. Zo werken wij mee aan een beter Nederland van morgen.”