Alwin Schiphorst treedt toe tot directieteam van OrangeX

17 februari 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het directieteam van OrangeX is uitgebreid met Alwin Schiphorst. Samen met algemeen directeur Koen Biemans wordt hij in de rol van commercieel directeur mede verantwoordelijk voor het realiseren van de verdere groeiambities.

Met een kernteam van 25+ medewerkers en met dagelijks zo’n 60 professionals aan de slag bij opdrachtgevers, geldt OrangeX als een specialist in het leveren van kennis en capaciteit op het gebied van subsidieverstrekking.

Tot zijn klantenkring mag OrangeX grote landelijke uitvoeringsorganisaties, provincies, gemeenten en fondsen rekenen.

Alwin Schiphorst en Koen Biemans - OrangeX

Dat de directie nu wordt uitgebreid met Alwin Schiphorst – hij neemt als Commercieel Directeur plaats naast Biemans in de directie – heeft alles te maken met de sterke groei die OrangeX de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en, misschien nog wel belangrijker, met de groei die nog komen gaat.

Want toen Biemans zich in 2017 aansloot bij het bureau, na meer dan tien jaar in de zakelijke dienstverlening te hebben gewerkt, kreeg hij van het toenmalige partnerteam de taak om in de jaren die volgden duurzame groei te realiseren.

Destijds zei Biemans daarover: “We gaan OrangeX verder uitbouwen in andere segmenten, denk aan provincies, gemeenten en regionale ontwikkelingsmaatschappijen. Daarnaast gaan we verdere groei realiseren bij bedrijven in de vorm van subsidie loketten.”

Bijvoorbeeld, om de dienstverlening in de overheidsmarkt verder uit te breiden, besloot Biemans zich binnen OrangeX meer te gaan richten op inkooptrajecten en raamcontracten. En met succes, want in de afgelopen jaren lukte het Orangex om diverse raamcontracten binnen te halen.

Zo werden contracten gewonnen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) – in 2021, voor de inhuur van financieringsexperts en vorige week nog, als partner voor energie, duurzaamheid en innovatie – en enkele jaren daarvoor bij DUS-I, als subsidieadviseur. 

“OrangeX heeft de ambitie om eind 2023 te groeien naar 100 structurele opdrachten. Daarmee hebben we een stevige positie binnen dit specialistische vakgebied”

En ook voor de komende jaren staat groei op het programma voor OrangeX. Samen met Biemans zal Schiphorst, in zijn nieuwe directierol en als commercieel eindverantwoordelijke, de verdere groeiambities van het bureau mede vorm gaan geven. Biemans blijft als directeur verantwoordelijk voor algemene zaken.

“OrangeX heeft de ambitie om eind 2023 te groeien naar 100 structurele opdrachten. Daarmee hebben we een stevige positie binnen dit specialistische vakgebied”, zo laat de directie weten.

Biemans besluit: “OrangeX ziet een enorme potentie richting de komende jaren. Met de uitbreiding van het directieteam is OrangeX klaar voor deze groei en het verder optimaliseren van de dienstverlening aan professionals en opdrachtgevers. Op alle organisatieniveaus.”

Alwin Schiphorst sloot zich in 2020 aan bij Orangex als Manager Sales. In die rol was hij verantwoordelijk voor het relatiebeheer bij de klanten van OrangeX en voor het aangaan van nieuwe samenwerkingen. De afgelopen jaren heeft Schiphorst diverse rollen vervuld, onder meer als commercieel manager (Het Internet Huis), senior key accountmanager (ANWB) en als senior adviseur bij een detacheerder voor het onderwijs.