RVO selecteert vijf partijen voor inhuur van financieringsexperts

14 december 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) hebben na een Europese aanbesteding vijf partijen geselecteerd als preferred suppliers voor de inhuur van financieringsexperts.

De winnaars van de aanbesteding zijn Brunel, DPA, OrangeX (in samenwerking met onderaannemers KplusV en The People Group), Totality Recruiting Services en Welten. Zij werden gekozen uit een longlist van partijen op basis van de kwaliteit en het trackrecord van hun dienstverlening (weging van 70%) en prijs (weging van 30%).

Drie van deze partijen – OrangeX, Totality Recruiting Services en Welten – waren de afgelopen jaren al een voorkeursleverancier van RVO en EZK. Brunel en DPA nemen de plek in van interimbedrijf Yacht en recruiter YER.

RVO selecteert vijf partijen voor inhuur van financieringsexperts

De externe bureaus gaan RVO de komende vier jaar ondersteunen met de uitvoering van kennisintensieve financieringsregelingen ten behoeve van een innovatieve en gezonde economische ontwikkeling. Te denken valt aan regelingen zoals subsidies, fiscale compensaties, het geven van leningen en risicokapitaal aan ondernemers en het verstrekken van garanties aan banken en andere (alternatieve) financiers.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft als doelstelling Nederlandse ondernemers te ondersteunen bij hun internationale groeiambities. Naast het beschikbar stellen van financieringsregelingen levert de RVO ook een bijdrage aan het vinden van zakenpartners, kennis en het helpen bij voldoen aan wet- en regelgeving.

De totale waarde van de raamovereenkomst bedraagt circa €34 miljoen, verspreid over de periode van vier jaar. Via ‘minicompetities’ wordt bepaald aan welke van de vijf voorkeursleveranciers een opdracht wordt gegund.

Reacties van de winnende partijen

Alwin Schiphorst, Manager bij OrangeX: “Met OrangeX faciliteren wij vooruitgang voor onze opdrachtgevers. We zijn trots dat we daar ook voor RVO en EZK invulling aan mogen geven.”

“Onze professionals gaan hen de komende jaren ondersteunen bij de uitvoering van kennisintensieve financieringsregelingen voor ondernemers, banken en fondsen. Allemaal ten behoeve van een gezonde en innovatieve economie.”

“De samenwerking met onze partners KplusV en The People Group zorgt ervoor dat we een hele sterke propositie bieden. Onze organisaties vullen elkaar uitstekend aan. KplusV biedt financieringsexpertise op het gebied van risicokapitaal en The People Group is expert als het gaat om professionals met een bancaire achtergrond. Combineer dat met onze kennis en ervaring van financiering, subsidieverstrekking en innovatie en je hebt een gouden combinatie.”