VWS en SZW kiezen partijen voor inhuurcontract van €146 miljoen

09 november 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) hebben na een aanbesteding zeven partijen geselecteerd als voorkeursleveranciers voor de inhuur van IT-professionals.

De Europese aanbesteding van VWS en SZW, die als één gezamenlijke aanbesteding in de markt is gezet, heeft een totale geraamde waarde is €146 miljoen, of zo’n €36 miljoen per jaar. De raamovereenkomst met de ministeries gaat in per 1 januari 2022 voor een periode van maximaal vier jaar.

Een blik op de tenderdocumenten toont aan dat er veel interesse was voor de aanbesteding, met een recordaantal inschrijvingen. Daarbij werden kanshebbers onder meer beoordeeld op expertise en ervaring in de publieke sector, tarieven, het toegepaste sourcingproces en de manier waarop inhuurrisico’s worden afgedekt.

Winnaars van raamovereenkomst VWS en SZW

Zeven partijen zijn als winnaars uit de bus gekomen: Headfirst, Itaq, IT Staffing, Ordina, Sogeti en SQL Integrator en het consortium LINKIT, Bartosz en DiVetro. Opvallend is dat slechts drie partijen hun status als preferred supplier hebben weten te behouden – Headfirst, Ordina en het consortium LINKIT, Bartosz en DiVetro.

Atos, Brunel, Capgemini, CGI en het consortium bestaande uit Cimsolutions, SLTN en VKA zijn ten opzichte van de vorige raamovereenkomst niet langer een voorkeursleverancier.

Reacties van de winnende partijen


HeadFirst Group
Geo van der Wilk, Chief Commercial Officer bij HeadFirst Group: “VWS en SZW maken al acht jaar gebruik van de dienstverlening van HeadFirst. Het behouden van onze status als voorkeursleverancier is een fantastische bekrachtiging van onze bestaande relatie met de ministeries. Hier zijn wij vanzelfsprekend ontzettend trots op. Vol energie zetten we onze dienstverlening ook in de komende vier jaar voort.”

LINKIT, Bartosz en DiVetro
DiVetro levert experts op het gebied van analyse & agile, data, security, sourcing en regie. Bartosz levert agile testers. LINKIT verzorgt systeem- en applicatieontwikkelaars en integratie- en infrastructuurspecialisten, data engineers en applicatiebeheerders.

Eric Holierhoek, CCO bij LINKIT: “Van deze raamovereenkomst maken verschillende diensten gebruik met veel diversiteit als het gaat om inhuurbehoefte. De afwisseling in combinatie met de impact die de afzonderlijke uitvoeringsorganisaties maken, zorgt voor veel dynamiek. Ons consortium sluit hier prima op aan en we zijn dan ook blij onze dienstverlening te kunnen continueren.”

Patrick Rikken, partner bij DiVetro: “Wij zijn zeer verheugd dat we de samenwerking met VWS en SZW kunnen continueren. Deze overeenkomst is belangrijk voor ons werk in zowel de zorgketen als het sociale domein. Zo helpen wij circa 30 zorgorganisaties en diverse gemeentelijke organisaties om hun ambities op het gebied van digitalisering te realiseren.”

Kamiel de Boer, managing partner bij Bartosz: “De afgelopen periode is een bijzondere tijd geweest voor onze klant met compleet nieuwe uitdagingen. We hebben met veel plezier bijgedragen en doen dat ook graag weer gedurende de nieuwe contract termijn.”

De Staffing Groep
Peter Gram, Business Unitmanager Staffing Services bij De Staffing Groep: “Onze invloed in Den Haag neemt steeds verder toe! Zonder gekheid, De Staffing Groep is inmiddels voorkeursleverancier van een flink aantal ministeries waaronder Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Economische Zaken/Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en bijvoorbeeld ook de DetaVast-overeenkomst. Een prachtige bevestiging van onze kwaliteit van dienstverlening in een wereld waar veel gebeurt en veel te winnen is.”

ItaQ
Araaf Razab-Sekh, Commercieel Directeur bij ItaQ: “Wij zijn ontzettend blij met het winnen van deze aanbesteding. Wij bedienden de departementen VWS en SZW al op het gebied van strategisch interim-management en organisatieadvies (IMOA) en met dit contract erbij, wordt onze dienstverlening aan beide ministeries en aan hen gelieerde organisaties nog completer. We kijken uit naar de komende jaren, waar we vanuit een aantal zorgvuldig opgebouwde contracten inmiddels de gehele Rijksoverheid tot onze klantenkring mogen rekenen!”

Over VWS en SZW

De ministeries van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zijn onder meer verantwoordelijk voor twee omvangrijke domeinen: zorg en werkgelegenheid. Naast een kerndepartement, beschikken de ministeries over inspecties, raden en commissies – waaronder de Inspectie Gezondheidszorg, de Inspectie Jeugdzorg, de Gezondheidsraad en de Sportraad. In totaal werken bij de ministeries van VWS en SZW ongeveer vijfduizend ambtenaren.

In de overeenkomst zijn ook de uitvoeringsorganisaties opgenomen die vallen onder het ministerie van VWS. Dat zijn onder meer Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het CIBG, het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) en de Nederlandse Sportraad.