Belastingdienst kiest partners voor megacontract van €600 miljoen

12 oktober 2021 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

De Belastingdienst heeft enkele voorkeursleveranciers geselecteerd voor het leveren van ICT-professionals. Het nieuwe megacontract gaat per vandaag in en heeft een geraamde waarde van €150 miljoen per jaar.

De overheid digitaliseert in rap tempo. Dit geldt ook voor de Belastingdienst (onderdeel van het ministerie van Financiën), die met zo’n 30.000 medewerkers de grootste dienst vormt binnen het Rijk. Zo werkt de dienst hard aan het mogelijk maken van online belasting- en toeslagzaken, het digitaliseren van interne processen en het automatiseren van fraudeopsporing, om enkele voorbeelden te noemen.

De Belastingdienst werkt hierbij samen met externe IT-partners, die kennis en kunde inbrengen en meebouwen aan de realisatie van verbeterinitiatieven. Hierbij is gekozen om samen te werken met een groep voorkeursleveranciers – partijen die de Belastingdienst door en door kennen, beschikken over de juiste expertise en talent, en zich opstellen als een betrouwbare partner.

Belastingdienst kiest partners voor megacontract van €600 miljoen

De afgelopen vier jaar werkte de Belastingdienst samen met twaalf voorkeursleveranciers. Omdat dit contract deze maand afliep, werd in mei een Europese aanbesteding uitgeschreven. Gisteren werd de gunning bekendgemaakt, met tien partijen die als winnaars uit de bus zijn gekomen: Between, Capgemini, Flexvalue, Ordina, De Staffing Groep, SQL Integrator, Seven Stars, Yacht, de combinatie Cimsolutions/SLTN en het consortium LINKIT, Bartosz en DiVetro.

Met het vierjarige contract is naar verwachting €600 miljoen gemoeid, bijna dubbel zoveel als de €320 miljoen die de afgelopen vier jaar werd uitgegeven. Het toont het almaar groeiende belang van ICT, en de investeringen die hiervoor nodig zijn.

Via minicompetities wordt bepaald wie bij de verschillende opdrachten ICT-professionals mag leveren. De meest gevraagde functieprofielen zijn gericht op projectmanagement, testmanagement, systeem en applicatieontwikkeling, infrastructuurmanagement, gebruikersondersteuning en architectuur.

Reacties van de winnende partijen


De Staffing Groep

Peter Gram, Business Unitmanager Staffing Services bij De Staffing Groep: “De Belastingdienst is natuurlijk een hele bijzondere opdrachtgever. Waar bovendien erg veel gaande is, met name ook op het gebied van digitalisering van processen. Geweldig dat De Staffing Groep en haar partners daar ook de komende jaren weer aan mogen bijdragen.”

De samenwerkingspartners van De Staffing Groep zijn Quint, ITvitae, IBM, Carapa, Blue Bricks, Sia Partners, Mobilee, Le Blanc Advies, Centric, Kza, NiVo, Kwiik, Rockstars IT, CodeGorilla, Miss Appril, Navaro en Openvalue.

Seven Stars

Ronald Raidt, commercieel directeur bij Seven Stars: “Wij zijn enorm blij en trots dat we de komende jaren weer mogen samenwerken met De Belastingdienst. ICT speelt een onmisbare rol in het werk van De Belastingdienst. Het is niet voor niets de grootste ICT-omgeving van Nederland. Ik zie het als een groot compliment voor het team en onze onderaannemers dat we deze aanbesteding binnen gesleept hebben, een hele mooie prestatie!”

De onderaannemers zijn: Ilionx, Brunel, Anylinq, BP3 Netherlands, Cavero, Closesure, Conclusion Xforce, Entrador, Frontmen, Get There, HPE, ICU, ITQ, Jdriven, Neomax, PW Consulting, Quad, Squerist, Viqtor Davis en Working Spirit.

Between

Gerjan Bomhof, account director bij Between: “Wij ontlenen onze succesvolle dienstverlening aan een ecosysteem van toeleveranciers en zzp’ers. Binnen de schaarste in de markt slaan we graag de handen ineen met partners om de Belastingdienst te allen tijde optimaal te bedienen.”

Between Staffing werkt voor deze raamovereenkomst samen met onderaannemers: You Get, IT Topdogs, Quintor, CoreBase, Next Ventures, Normalized Systems, Smart-ICT, Technology Management and Network Services, Isatis Business Solutions, Quest4, Novadoc ECM, PW Consulting, Grey Matter Matters, Praegus, Praegus Connect, Rubicon en Valori Quality Assurance & Testing.

Cimsolutions en SLTN

Moynul Hossain, managing director van Cimsolutions: "Wij zien ernaar uit om met onze ruime ervaring in hoogwaardige ICT-dienstverlening de Belastingdienst te voorzien van hoogstaande ICT-professionals."

Cimsolutions/SLTN werken voor deze raamovereenkomst samen met Verdonck, Klooster & Associates.

Eugène Tuijnman, CEO van SLTN: “SLTN is bijzonder trots en verheugd dat wij één van de partijen zijn die IT specialisten mogen leveren voor de Belastingdienst. De gunning bevestigd de kwaliteit van de medewerkers van SLTN en wij zullen dan ook ons uiterste best doen om de Belastingdienst te helpen de systemen te optimaliseren aan de steeds wijzigende wet- en regelgeving.”

LINKIT, Bartosz en DiVetro

Eric Holierhoek, CCO bij LINKIT: “We hebben de afgelopen vier jaar waardering voor onze dienstverlening gevoeld. Dat biedt echter geen enkele garantie om vervolgens nog vier jaar te mogen samenwerken. Het feit dat onze inschrijving wederom als winnend uit de bus is gekomen geeft ons het vertrouwen dat onze werkwijze en strategie past bij de uitdagingen van de Belastingdienst.”

Marc Rabel, managing partner bij Bartosz: “Als specialist op het gebied van software testen zijn we heel blij dat we met ons consortium weer vier jaar de mogelijkheid hebben om onze vakmensen te betrekken bij de vraagstukken van de Belastingdienst. Juist omdat onze mensen altijd zeer enthousiast zijn over zowel de materie als de cultuur die ze bij deze dienst treffen.”

Patrick Rikken, partner bij DiVetro: ”We zijn er trots op dat we de komende vier jaar bij de Belastingdienst kunnen doorbouwen aan onze relatie. We gaan met onze inhoudelijke experts graag de uitdagingen aan.”

De drie partijen werken tijdens deze raamovereenkomst samen met Techforce1.

FlexValue

Nienke Schuttelaar, Directeur bij FlexValue: “Wij zijn ontzettend trots dat we vanuit FlexValue samen met onze consortiumpartners de Belastingdienst mogen ondersteunen bij het bereiken van hun missie.”

Het consortium van FlexValue bestaat uit Flex Value, Supply Value, LindenIT, Salves, Prodicom, Lemonshark, Fullstaq, CodeBeez, Codezilla, DataWorkz, Dutchworkz, JPoint, Epic Agility, DeUXers, Groundworkz, Skyworkz en Educom/Detacom. “Iedere bedrijf in dit samenwerkingsverband is specialist op een specifiek gebied, en samen behelzen we alle expertise welke de Belastingdienst nodig heeft”, aldus Schuttelaar.

Gerbert Jan Valk, Directeur bij Linden-IT: “Voor de tweede keer op rij winnen we, in de vorm van een consortium, de aanbesteding bij de Belastingdienst. Hiermee kunnen we de komende vier jaar de Belastingdienst voorzien van de beste IT-professionals op elk gebied.”

Menno van Drunen, Managing Partner bij Supply Value: “Dit consortium geeft ons de mogelijkheid om te focussen op waar we echt goed in zijn: het leveren van onafhankelijk advies en implementatiekracht op het gebied van digitalisering terwijl andere partijen de technologie-specifieke rollen invullen.”