Buitenlandse Zaken kiest partners voor inhuur van ICT-professionals

08 oktober 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zes partijen geselecteerd als mantelpartij voor de inhuur van ICT-professionals.

De raamovereenkomst, die per 1 oktober 2021 is ingegaan, heeft een geraamde omvang van €68 miljoen over een looptijd van maximaal vier jaar. De zes geselecteerde partijen zijn BlueTrail, De Staffing Groep, Synprofs, Cimsolutions, Yacht en de combinatie LINKIT en Divetro.

Samen gaan deze partijen (en de onderaannemers) meebouwen aan een goede informatietechnologie voor het ministerie. Als wereldwijd opererende organisatie is het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) sterk afhankelijk van goede informatievoorziening, communicatie en bijbehorende IT-dienstverlening. Het ministerie heeft daarbij doorlopend behoefte aan verschillende soorten ICT-expertise, waaronder zeer schaarse profielen.

Buitenlandse Zaken kiest partners voor inhuur van ICT-professionals

De Staffing Groep, Cimsolutions, en de combinatie LINKIT en Divetro zijn goede bekenden van het ministerie van Buitenlandse Zaken – zij werden vier jaren geleden ook al geselecteerd voor deze mantel en hebben in de onderliggende periode verschillende IT-diensten en -professionals geleverd. BlueTrail, Synprofs en Yacht nemen de plek in van Between, Harvey Nash en Itaq.

BlueTrail

Bart Wille, commercieel directeur van BlueTrail, laat weten trots te zijn op de gunning. “Dit is een beloning voor het team. Wij kijken uit naar een fijne samenwerking waar wij onze expertise op het gebied van het (pre)selecteren, aanbieden en begeleiden van gekwalificeerde professionals, evenals de contractuele, administratieve en financiële afhandeling die aan de inzet van ICT-professionals verbonden is, kunnen uitvoeren.”

De Staffing Groep

Peter Gram, Business Unitmanager Staffing Services bij De Staffing Groep, is trots dat Buitenlandse Zaken de samenwerking met De Staffing Groep continueert. “Zo’n bevestiging blijft iedere keer weer even mooi. Want een betere blijk van waardering voor de kwaliteit en waardering van je dienstverlening bestaat er niet.”

Binnen de raamovereenkomst werkt De Staffing Groep samen met zeven onderaannemers: Capgemini, Centric, IBM, KZA, Le Blanc Adviesgroep, Mobilee, Quint en Quintor.

Cimsolutions

Cimsolutions werkt tijdens de raamovereenkomst samen met detacheerder Brunel en strategisch IT-adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates, waarmee het al jaren nauw samenwerkt bij verschillende raamcontracten binnen de publieke sector.

Moynul Hossain, managing director van Cimsolutions: “Wij zijn er heel trots op dat we de afgelopen jaren voor BZ hebben mogen werken en bij hebben kunnen dragen aan uitdagende ICT-projecten. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat BZ opnieuw aan ons heeft gegund en zien de prettige voortzetting van de samenwerking met volste vertrouwen tegemoet.”

Synprofs

SynProfs is een netwerkcollectief van zelfstandige ICT-professionals. Het bedrijf kan putten uit een bestand van meer dan 500 zelfstandige IT’ers en zorgt voor recruitment en accountmanagement bij opdrachtgevers.

LINKIT en Divetro

Het consortium van LINKIT en Divetro bestaat naast de hoofdaannemers uit verschillende specialisten, waaronder Bartosz (testmanagement), Motion10 (specialist in portaal- en integratietechnologie), PBLQ (IT-adviseur en veranderexpert) en IN2IT (een coöperatie van bedrijven die medewerkers met autisme een kans biedt op de IT-arbeidsmarkt).