Zeven partijen leveren ICT-professionals aan ministerie van BZK

20 april 2020 Consultancy.nl

In een tijd waarin de focus enkel nog lijkt te liggen op de coronacrisis en de gevolgen daarvan, denkt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) ook vooruit. Na een aanbestedingsprocedure heeft het ministerie zeven leveranciers geselecteerd voor de inhuur van ICT-professionals.

Het gaat om een raamovereenkomst voor vier jaar ingaande 1 mei van dit jaar ter waarde van €150 miljoen, voor het leveren van personeel voor uiteenlopende IT-functies binnen het ministerie op het gebied van onder meer: applicatieontwikkeling, functioneel beheer, informatieanalyse, informatiebeleid, project management en systeemontwikkeling.

De preferred suppliers

Zeven IT-partijen hebben de opdracht gegund gekregen en zullen de komende jaren geschikte IT-professionals mogen gaan leveren aan het ministerie van BZK en gerelateerde instanties. Dit zijn: Ordina, HeadFirst, CimSolutions, LINKIT, Between Staffing, ItaQ en iSense ICT Professionals.

De volgende instanties maken onderdeel uit van de raamovereenkomst: Kerndepartement van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR), het Rijksvastgoedbedrijf, Doc-Direkt, de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG), de Rijksdienst Caribisch Nederland, de Huurcommissie en FMHaaglanden (FMH).

Zeven partijen leveren ICT-professionals aan ministerie van BZK

Ordina

Met 2.650 medewerkers is Ordina een van de grootse ICT-dienstverleners van de Benelux. Vanuit vijf businessproposities (high performance teams, datagedreven organisaties, digitale acceleratie, businessplatforms en cybersecurity & compliance) levert het IT-adviesbedrijf diensten aan klanten in de financiële dienstverlening, overheid, industrie en zorg.

HeadFirst

HeadFirst is onderdeel van HeadFirst Group, een specialist op het gebied van organiseren van inhuur van externe professionals; matchmaking, contracting, payrolling, global sourcing en managed service providing. Naast Headfirst behoren ook IT-spelers als Source, Myler en Staffing Management Services tot de familie van HeadFirst Group. Met een omzet van ruim €1 miljard en maandelijks meer dan 10.000 ingezette professionals (2019), is HeadFirst Group de nummer drie speler in de Nederlandse flexmarkt, na USG People en uitzendgigant Randstad.

Geo van der Wilk, CCO bij HeadFirst Group: “We zijn verheugd deze organisaties, samen met ons netwerk van leveranciers en zelfstandig professionals, de komende jaren te voorzien van de benodigde kennis. Alle deelnemende organisaties die gebruikmaken van de raamovereenkomst hebben hun eigen wensen, wat vraagt om een specifieke aanpak. Hier zijn we als organisatie, met onze onderaannemers, uitstekend toe in staat.”

VKA, CIMSolutions, Brunel

Drie partijen – Verdonck, Klooster & Associates (VKA), CimSolutions en Brunel – zullen als consortium gezamenlijk optrekken in de gewonnen raamovereenkomst en opdrachten onder elkaar verdelen.

Opgericht in 1985 heeft VKA zich in de markt gepositioneerd als een adviesbureau met uitgebreide ervaring op het snijvlak van strategie, procesinrichting en ICT in de publieke sector. Bij een eerdere aanbesteding van het ministerie was VKA ook één van de raamcontractanten. Het Zoetermeerse bureau toont zich dan ook verheugd “opnieuw als preferred supplier de deelnemers te mogen ondersteunen met hoogwaardige ICT-kennis.” VKA kijkt uit naar “een prettig en succesvol vervolg van de samenwerking!”

CimSolutions is een leverancier van diensten en oplossingen op het gebied van bestuurlijke, zakelijke, administratieve en technische automatisering. De ICT-dienstverlener, opgericht in 1992, beschikt over ongeveer 300 professionals en opereert vanuit zeven vestigingen in Nederland, waaronder het hoofdkantoor in Vianen, Utrecht.

Moynul Hossain, managing director van CimSolutions, geeft in een reactie aan: “Wij zijn bijzonder verheugd en trots dat we wederom zo’n mooi resultaat hebben behaald. Onze positie binnen de overheid groeit jaarlijks en deze raamovereenkomst stelt ons in staat om komende jaren nog verder te groeien. Het Ministerie van BZK en de deelnemende organisaties zijn opdrachtgevers met uitdagende opdrachten en projecten, waar wij met veel enthousiasme naar uitkijken.” De derde partij binnen het consortium is Brunel, een van oorsprong uit Delft afkomstig bemiddelingskantoor dat vandaag de dag geldt als een grote internationale dienstverlener met ruim 11.000 medewerkers in 37 landen.

LINKIT

Met meer dan 800 IT-specialisten werkzaam bij klanten in verschillende branches, is LINKIT een van de grootste detacheerders van ICT-professionals van ons land. Het bedrijf, dat in 1998 werd opgericht, opereert vanuit kantoren in De Meern (gemeente Utrecht) en Amsterdam. Het bedrijf is naar eigen zeggen gespecialiseerd in het bedenken, bouwen en beheren van innovatieve IT-oplossingen voor top-500 bedrijven en overheden. LINKIT levert diensten vanuit drie pijlers: Solutions, Sourcing en hun eigen trainingspraktijk LINKIT Academy.

Deze partijen leveren ICT-professionals aan ministerie van BZKBetween

Between werd in 2000 opgericht door zakenduo Rein Buijtelaar en Menno Nieuwpoort als een arbeidsbemiddelaar die zich voornamelijk richt op de publieke sector en overheid. Naeen snelle groei nam in 2005 de Franse beursgenoteerde ICT-dienstverlener en consultancy Devoteam een meerderheidsbelang in Between. Onder de vleugels van de IT-consultant groeide het bedrijf uit tot een van de belangrijkste bemiddelaars in ICT-personeel van Nederland, die vast en tijdelijk personeel levert aan overheidsinstanties en corporate multinationals. Sinds 2017 opereert Between weer zelfstandig.

Rein Buijtelaar, algemeen directeur bij Between Staffing: “Het Ministerie van BZK is altijd een belangrijke klant geweest in de geschiedenis van Between. Daarom zijn we bijzonder verheugd dat we met onze onderaannemers, leveranciers en zzp’ers weer een bijdrage mogen leveren aan de missie van BZK 'Samen leven en wonen, in een democratische rechtsstaat, met een slagvaardig bestuur en duidelijk voor mensen' [...] Ons klantenteam 'Binnenlands Bestuur' is ontzettend gedreven om samen met het ministerie van BZK een groot succes van deze raamovereenkomst te maken.”

ItaQ

Opgericht in 2001 door Hassan Tagi is ItaQ een specialist in detachering van ICT-professionals, interimmanagers en uitvoerende bestuurdersrollen. Sinds de oprichting heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt en vandaag de dag telt itaQ ruim twintig professionals. Het adviesbureau uit Den Haag beschikt over een zeer uitgebreid netwerk van IT’ers waaruit het kan putten en jaarlijks heeft ItaQ honderden professionals gedetacheerd bij opdrachtgevers.

De focus van het bureau is gericht op het spectrum van hogere en zeer ervaren management functies (zo is ItaQ bijvoorbeeld voorkeursleverancier voor strategische interim-management rollen binnen de gehele Rijksoverheid) tot projectmanagementrollen (programmamanagers, ICT-projectleiders) en meer technische profielen zoals ontwikkelaars, systeembeheerders, architecten en technisch consultants.

iSense ICT Professionals

Opgericht in 1998 en met ruim 500 medewerkers in dienst, geldt iSense ICT Professionals als van de grootste ICT-detacheerders van Nederland, die opereert vanuit kantoren in Gouda, Eindhoven en Zwolle. Met de gegunde aanbesteding mag iSense invulling gaan geven aan 100 fte per jaar. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf door de overheid wordt ingeschakeld voor het leveren van ICT-professionals.

Dat gebeurde onder meer voor het ministerie van Defensie en instanties uit de Vreemdelingenketen, waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) onder vallen.

Het team van iSense toont zich verheugd over de verkregen opdracht: Managing Director Marco Berkhout: “Het geeft mij een gevoel van trots dat we deze aanbesteding gegund hebben gekregen. Dit toont aan dat men kan vertrouwen op onze expertise en jarenlange ervaring. Het leveren van specialistisch maatwerk is voor ons kenmerkend. We zijn dan ook verheugd om het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de komende vier jaar hiermee te mogen ondersteunen.”

iSense ICT Professionals maakt onderdeel uit van Experis, een van de grootste spelers op het gebied van ICT-dienstverlening in Nederland. 


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup