EY, Grant Thornton, Loyens & Loeff en Stibbe winnen ITR Tax Award

03 oktober 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

International Tax Review (ITR) heeft de winnaars bekendgemaakt van de ITR Tax Awards voor de EMEA-regio. De vier prijzen voor de Nederlandse markt zijn gewonnen door EY, Grant Thornton, Loyens & Loeff en Stibbe.

Jaarlijks organiseert ITR een prijsuitreiking om erkenning te geven aan de prestaties van zowel advocatenkantoren als individuele professionals. De wedstrijd reikt awards uit binnen vier categorieën: transfer pricing, tax disputes, indirect tax en nog een algemene prijs, voor ‘firm of the year’.

Tijdens het gala-event in Londen, bijgewoond door belastingexperts uit heel Europa, werden de winnaars van de prijzen in de vier categorieën bekendgemaakt.

EY, Grant Thornton, Loyens & Loeff en Stibbe winnen ITR Tax Award

EY ging ervandoor met de titel ‘Transfer Pricing Firm of the Year’, een prijs die het accountancy- en advieskantoor ook in de wacht wist te slepen voor de markten België, Cyprus, Zuid-Afrika, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Grant Thornton werd uitgeroepen tot winnaar in de ‘Indirect Tax firm of the Year’-categorie. “We zijn enorm trots dat wij deze prijs hebben gewonnen”, laat Robert-Jan Brethouwer weten, partner en verantwoordelijk voor het btw-team van Grant Thornton. “Mede dankzij de positieve feedback van onze klanten hebben we deze award kunnen winnen.”

De jury was in het bijzonder positief over een internationale opdracht die het Nederlandse team van Grant Thornton uitvoerde. “We hebben een klant met succes geholpen bij het terugvorderen van aanzienlijke voorbelastingbedragen naar aanleiding van een beursgang op de NYSE”, aldus Brethouwer.

Advocatenkantoor Loyens & Loeff werd door de jury uitgeroepen tot ‘Tax Firm of the Year’. “Deze prijs in ontvangst te mogen nemen is een geweldige prestatie voor ons team”, vertelt Peter Moons, partner bij Loyens & Loeff. “Het toont aan dat ware toewijding aan je klanten en vakgebied zeer gewaardeerd wordt door de markt. Dit motiveert ons om volgend jaar nog beter te presteren.”

Stibbe werd zowel in Nederland als in België verkozen tot ‘Tax Disputes Firm of the Year’. Michael Molenaars, partner bij Stibbe en aanwezig tijdens de uitreiking in de Britse hoofdstad, liet weten: “We zijn verheugd dat we door onze klanten worden erkend voor de kwaliteit van ons werk. Grote dank gaat uit naar onze belastingteams in Amsterdam en Brussel voor hun samenwerkingsinspanningen en toewijding aan het succes van onze klanten.”

Van alle firma’s die in de prijzen zijn gevallen in de EMEA-regio gingen de meest awards naar Deloitte. Het advieskantoor werd mede hierdoor ook uitgeroepen tot winnaar in de ‘Tax Firm of the Year’- en ‘Transfer Pricing Firm of the Year’-categorieën voor de gehele EMEA-regio.