Accuracy, Blacktrace en Deloitte begeleiden Redmore Group overname

11 december 2017 Consultancy.nl 6 min. leestijd

Het Nederlandse Redmore Group wordt door het Belgische House of HR, vooral bekend van dochterbedrijf Accent, overgenomen van investeringsfonds De Hoge Dennen Capital. House of HR mikt met de acquisitie op een verbreding van het dienstenportfolio en klantenbestand en een verbetering van de marktpositie. Redmore denkt door de fusie zijn groeiambities te kunnen realiseren, onder meer dankzij het platform van House of HR waarvan straks gebruik kan worden gemaakt.

Rika Coppens, CEO van House of HR, vertelt waarom Redmore zo’n aantrekkelijke overnamekandidaat vormt voor House of HR: “Redmore is dé referentie in Nederland op het vlak van projectsourcing, staffing en sourcing consultancy voor banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.” Hiermee sluiten de activiteiten van het bureau volgens Coppens “perfect” aan bij House of HR, “zowel wat betreft type opdrachtgever, kandidaten en de regio’s waarin ze actief zijn”.

Tot de klanten van Redmore behoren zowel mkb-ondernemingen als multinationals, die met name actief zijn in de publieke sector en het bank- en verzekeringswezen. Coppens legt uit waarom het kandidatenbestand van Redmore zo’n goede aanvulling vormt op dat van House of HR: “Redmore Group heeft namelijk vooral hoogopgeleide financieel georiënteerde en bèta profielen in dienst. Dit is perfect complementair aan onze activiteiten in engineering en consultancy.” Verder merkt ze op dat Redmore net als House of HR “erg ondernemend” is en dat hun hele cultuur gericht is op groei en innovatie, “net zoals bij onze andere bedrijven”.

Groeiambities

Ook vanuit Redmore wordt enthousiast gereageerd op de deal. CEO Jan van Duijn ging een tijdje geleden zelf op zoek naar een kandidaat om Redmore over te nemen om zo de “nationale en internationale groeiambities waar te kunnen maken”. Hij legt uit dat de fusie nieuwe kansen creëert voor de zakelijke dienstverlener: “Met House of HR kunnen we onze groeiambitie waarmaken.” Hierbij verwacht Van Duijn te profiteren van het uitgebreide netwerk van zijn grotere Belgische branchegenoot: “Wij zijn erg blij met House of HR omdat dit ons een platform biedt om onze gezamenlijke dienstverlening nationaal en internationaal uit te breiden en om sneller te kunnen groeien. Dit biedt onze medewerkers meer doorgroeiperspectieven en onze klanten meer mogelijkheden.”

Accuracy, Blacktrace en Deloitte begeleiden Redmore Group overnameBovendien herkent Van Duijn zich ook in de vele overeenkomsten tussen Redmore en House of HR die al door Coppens werden aangestipt: “House of HR heeft net als wij een ondernemende cultuur die gericht is op ontwikkeling van hoogopgeleide mensen in combinatie met een focus op innovatie en marktgroei. Daarom zijn wij van mening dat er een perfecte match is.” 

Redmore | House of HR

Redmore Group ontstond in 2014 toen een aantal bedrijven uit de dienstverleningsbranche de krachten besloot te bundelen. Hierbij verwierf investeerder De Hoge Dennen, dat twee jaar eerder 51% van Talent&Pro in handen kreeg, een meerderheidsbelang in de nieuwe groep. Na verdere uitbreiding bestaat Redmore vandaag de dag uit Talent&Pro, Triple A Risk Finance, Triple S Unlimited, Redmore Solutions en Profource. 

In totaal zijn er bij deze combinatie meer dan 1.200 gespecialiseerde professionals in dienst. Zij houden zich bezig met het ontwerpen en implementeren van oplossingen op het gebied van risk & compliance, finance & control, procesverbetering, ERP en projectrealisatie. Daarnaast zien ze toe op “het bemensen van primaire en secundaire processen bij banken en verzekeraars”. House of HR richt zich met zijn elf merken – naast Accent zijn dit onder andere Covebo en TimePartner in de uitzendsector en Abylsen, Aero, IBB en Continu in de adviesbranche – op “het volledige landschap van HR-oplossingen”. Met ruim 500 kantoren verspreid over tien landen, wist House of HR in 2016 een geconsolideerde omzet van €1,2 miljard te realiseren. Ter vergelijking, Redmore behaalde in diezelfde periode een omzet van zo’n €100 miljoen.

Dealmakers bij overname van Redmore Group door House of HR

Met de overname van Redmore vervolgt House of HR het overnamepad dat enige jaren geleden werd ingezet. Zo werden in 2015 de Franse detacheerder voor ingenieurs Abylsen en de Nederlandse uitzendbureaus Covebo en Continu ingelijfd. Een jaar later kwamen daar onderdelen van het Belgische Human Capital bij. Volgens House of HR zelf ontstond hiermee, op Randstad na, de grootste uitzendorganisatie van België. Coppens: “In Nederland waren we al erg actief met Accent, Continu en Covebo, maar we zien er nog een groot groeipotentieel. We zijn er dan ook van overtuigd dat we met Redmore in onze groep nog sterker en veerkrachtiger zullen zijn.” Ze sluit af: “We kijken ernaar uit het hele Redmore-team te verwelkomen bij House of HR.”

Dealmakers

Rond de deal zijn door de betrokken partijen geen financiële details naar buiten gebracht, maar volgens het Vlaamse De Tijd betreft het in ieder geval de grootste overname die House of HR ooit deed. Daarnaast wordt gemeld dat in de deal is vastgelegd dat het Nederlandse management van Redmore een minderheidsbelang in House of HR zal verwerven.

Bij de totstandkoming van deze overeenkomst waren diverse advies- en advocatenkantoren betrokken. Jaap Smits van Blacktrace was verantwoordelijk voor het leveren van M&A-advies. Blacktrace was enkele jaren geleden ook een van de adviseurs toen Talent&Pro en Triple A Risk Finance een aandeel in Redmore namen bij de oprichting van de groep. Er werd ook M&A-advies geleverd door een team van ABN AMRO – bestaande uit Jorn van Etten, Robbert Claassen, Wouter Giard, Max Kruitwagen en Ivo van Delft.

Een team van Accuracy – bestaande uit Leontine Koens-Betz, Martijn Huliselan, Martijn Vogelaar en Dylan Remmits – verschafte transaction support. Hetzelfde geldt voor Deloitte, dat hiervoor Ad Veken, Alexander Duijn, Robert Swart, Bas Meijers en Ruben Boutens afvaardigde. Een ander team van Deloitte – bestaande uit Arthur Goedkoop, Sander Kralt, Anne Renger Sijens, Roel Vermeulen, Bart van den Berg en Tjaard Boomsma – was verantwoordelijk voor belastingadvies. Namens Deloitte werd daarnaast nog juridisch advies verschaft door Kris Ruijters, Ludo Suykerbuyk, Folkert van Cleef en Thom Krebbers. Tot slot gaf ook AKD, dat in 2012 ook Hoge Dennen adviseerde bij de overname van Talent&Pro, juridische ondersteuning – waarvoor het Nathalie van Woerkom en Rosanne Vlasveld inschakelde.