Badenoch + Clark lanceert interim management-praktijk

13 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Headhunter Badenoch + Clark is gestart met een eigen interim management-praktijk. Het bureau speelt hiermee in op de toenemende marktvraag naar interim managers voor kennis-, capaciteits- en verandervraagstukken.

“Organisaties in verandering hebben soms per direct een expert nodig om hun doelstellingen te realiseren. Dan is er geen tijd voor een uitgebreid werving- en selectieproces. Ons warme netwerk van (oud)consultants en professionals leent zich uitstekend voor deze vraag”, zegt Ronald de Zoete, Director van Badenoch + Clark Interim Management. 

Vraag naar interim neemt toe

De groeiende vraag naar interimmers heeft te maken met de steeds hogere snelheid waarin veranderingen vandaag de dag afkomen op organisaties. Van digitale disruptie tot de noodzaak voor nieuwe businessmodellen, en of het nu gaat om het verbeteren van de customer excellence of de complianceprocessen; aan alle kanten neemt het tempo van verandering toe. Voor dergelijke veranderopgaven doen organisaties doorgaans een beroep op de expertise van externe specialisten, zoals consultants of interim managers.

Ronald de Zoete, Director van Badenoch Clark Interim Management

Met een database van meer dan 20.000 profielen – velen daarvan zijn tegenwoordig als zelfstandig interim professional actief – lijkt Badenoch + Clark uitstekend gepositioneerd om opdrachtgevers te helpen bij het invullen van hun capaciteitsvraag. De focus van de nieuwe praktijk ligt, net als bij de werving en selectie van vaste rollen, op de functiegebieden operations, technology, commercial, digital & data en strategy & innovation. “Een logische en mooie stap in deze groeiende markt”, laat Melvin de Boer, CEO van de Adecco Group, het moederbedrijf van Badenoch + Clark, weten in een persverklaring. 

Ervaren recruiter

Het hoofd van de nieuwe propositie, De Zoete, brengt meer dan twintig jaar aan recruitmentervaring mee naar zijn rol. Hij heeft aan beide kanten van het spectrum gewerkt, zowel als recruiter in de consultancy (bij Accenture) en als recruiter voor zowel interim als vaste rollen bij branchegenoten Robert Half en Steens & Partners. Lara Erdtsieck, Managing Director van Badenoch + Clark, zegt over zijn aanstelling: “Ronald is met zijn staat van dienst een grote aanwinst voor ons team. We hebben veel vertrouwen in hem.”

Badenoch + Clark Nederland – ontstaan in 2017 door de fusie tussen consultancy-headhunter Fairlane en het Britse Badenoch & Clark – is gevestigd in Amsterdam en Rotterdam. Wereldwijd heeft het bureau kantoren in twaalf landen.

Uit een recente analyse van Consultancy.nl blijkt dat het uurtarief van interim managers licht is gestegen in het afgelopen half jaar. Interimmers gericht op strategie en programmamanagement kunnen rekenen op de hoogste fees.