Badenoch + Clark klaar voor volgende groeifase in Nederland

08 mei 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Na maanden van verregaande samenwerking is Fairlane vanaf morgen formeel volledig geïntegreerd binnen Badenoch & Clark. De juridische integratie valt samen met een wereldwijde rebranding van het internationale executive search-kantoor, dat een nieuwe merknaam zal aannemen: Badenoch + Clark.

Voor Lara Erdtsieck, een van de drie partners van het voormalige Fairlane, volgt de transitie op maandenlange voorbereidingen. Het is een mijlpaal waar ze naar uitkeek, geeft ze aan in gesprek met Consultancy.nl. “Fairlane was een prachtig boutique kantoor met een sterk trackrecord in de consultancywereld. Maar we willen meer bereiken. Deze stap maakt dat mogelijk.”

Leerzame en waardevolle ervaring

Zoals bij de meeste fusies in de zakelijke advisering, ging de integratie niet helemaal zonder slag of stoot, erkent Erdtsieck. Zo moesten om te beginnen verschillende manieren van werken, systemen en governance in elkaar gevlochten worden – in een tijd bovendien waarin de druk reeds hoog ligt: de talentmarkt floreert, zowel in de adviesbranche als het corporate landschap, “waardoor de vraag naar onze diensten hoog is”, aldus Erdtsieck. Het partnerteam heeft naast zijn dagelijkse werkzaamheden gewerkt aan de integratie, “een uitdaging”, stelt Erdtsieck, “maar ook een leerzame en waardevolle ervaring”.

Na anderhalf jaar samenwerking tussen Fairlane en Badenoch & Clark, is de juridische krachtenbundeling nu een feit en gaat de headhunter voor professionals met een consultancyprofiel verder als Badenoch + Clark. Het Amsterdamse kantoor maakt deel uit van het internationale merk dat in Europa meer dan vijftig kantoren telt. Van de UK, Duitsland en Frankrijk, tot Scandinavië en Zuid-Europa.

Badenoch + Clark klaar voor

Het vervult Erdtsieck met trots, zo geeft ze aan, dat Badenoch + Clark in Nederland nu nog beter gepositioneerd is om de markt te bedienen. In een eerder interview met medepartner Henk-Jan Vrieling, benadrukte hij dat de fusie wat hem betreft op drie gebieden grote voordelen oplevert: betere mogelijkheden en dienstverlening aan kandidaten, opdrachtgevers beter van dienst kunnen zijn, en het aan de eigen medewerkers kunnen bieden van meer mogelijkheden voor groei binnen hun functie en werkzaamheden.

Erdtsieck beaamt dit: “We zijn nu onderdeel van een wereldwijd opererende organisatie [Badenoch + Clark is onderdeel van The Adecco Group, red]. Dit opent deuren naar mogelijkheden in andere markten en andere diensten. We kunnen tegelijkertijd breder en specialistischer worden. Daarnaast kunnen we grote plaatsingsverzoeken ondersteunen, waaronder internationale verzoeken, die samenvallen met de strategische uitbreidingen van onze klanten.”

Zelf richt Erdtsieck zich hoofdzakelijk op de zwaardere rollen: kandidaten met meer dan tien jaar aan ervaring, met een focus op de gebieden strategie, commercial excellence, digital en innovatie. Daarnaast is ze nauw betrokken bij talentontwikkeling en het uitbouwen van de (commerciële) vaardigheden van de consultants. Erdtsieck begon reeds bij Fairlane in 2009, zo rond de eerste crisisjaren, nadat oprichter Frank van Loon haar had benaderd om hem te helpen bij het uitbouwen van de onderneming.

Geleidelijke overgang

Om kandidaten en opdrachtgevers voor te bereiden op de fusie, werden beide partijen tijdens de overgangsfase gezamenlijk betrokken in alle gesprekken. Erdtsieck: “Hiermee werd eenheid uitgestraald en we hebben vanaf dag één altijd duidelijk gemaakt dat de naam Fairlane zou verdwijnen.” Badenoch + Clark mag dan voor het grote publiek in de consultancywereld nog niet de naamsbekendheid hebben die Fairlane had, maar daar zal volgens de partner snel verandering in komen. “We lanceren de nieuwe brand samen met een pr-push en een online brand awareness-campagne, ook verhuizen de site en alle social media-kanalen mee naar het nieuwe merk.”

Badenoch + Clarks tagline luidt ‘Always go further’. Dat is wat volgens Erdtsieck de onderscheidende aanpak van het bureau typeert: “Betrokkenheid met de kandidaten staat centraal in onze manier van werken. We begeleiden ze tijdens de complete employee journey.” Dit gaat volgens haar verder dan het enkel en alleen bemiddelen van deze kandidaten, wanneer die aangeven open te staan voor een nieuwe uitdaging. “We denken met hen mee gedurende hun hele loopbaan, we willen hun carrière een boost geven door altijd een stap verder te denken en te doen.”

Voor Erdtsieck zal het, als ze morgen op kantoor komt, wel even wennen worden. De Fairlane look-and-feel heeft dan plaatsgemaakt voor Badenoch + Clark. “Ik dacht in eerste instantie dat ik het merk zou gaan missen”, geeft ze aan. “We hebben toch iets unieks en herkenbaars neergezet met Fairlane. Maar Badenoch + Clark biedt ons de mogelijkheid om onze volgende groeifase in te gaan. Ik kijk enorm uit naar de komende periode!”

Gerelateerd: Badenoch & Clark lijft headhunter van consultants Fairlane in.