Lara Erdtsieck neemt stokje over bij Badenoch + Clark Nederland

27 mei 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Lara Erdtsieck volgt Frank van Loon op als Managing Director van headhunterskantoor Badenoch + Clark.

In een persverklaring laat Erdtsieck weten ernaar uit te kijken “de naamsbekendheid te verhogen en het merk verder te laten floreren”. Hiermee doelt ze op de naamsverandering die Fairlane eerder deze maand heeft doorgevoerd volgend op zijn aansluiting bij het internationale netwerk van Badenoch + Clark. 

Fairlane werd in 2000 opgericht door Frank van Loon. In 2007 kwam Erdtsieck aan boord bij het recruitmentkantoor en sinds 2009 maakt ze deel uit van het directieteam. In de tien jaren die volgden, groeide Fairlane uit tot een van ’s lands grootste headhunters voor de adviesmarkt, waarbij het adviesbureaus hielp bij het werven van nieuwe consultants, terwijl het eveneens andere organisaties ondersteunde bij het invullen van interne consultancyrollen. 

In 2017 werd Fairlane ingelijfd door de Adecco Group en geïntegreerd binnen het werving & selectie-label. In een recent interview met Consultancy.nl gaf Erdtsieck aan dat de krachtenbundeling zou leiden tot verschillende voordelen voor de gecombineerde organisatie. Opererend onder de naam Badenoch + Clark Nederland, is het team van circa 20 recruiters volgens haar in staat meer klanten te bedienen, kandidaten te ondersteunen met een breder portfolio en de interne werkomgeving te verbeteren voor de eigen werknemers.Lara Erdtsieck neemt stokje over bij Badenoch + Clark Nederland

“Badenoch + Clark biedt ons de mogelijkheid om onze volgende groeifase in te gaan. Ik kijk enorm uit naar de komende periode”, stelt Erdtsieck. In haar nieuwe rol zal ze zowel verantwoordelijk zijn voor de klantaccounts als voor het interne team. Ook zal ze zich blijven bezighouden met rekruteren. Ze richt zich hierbij hoofdzakelijk op de zwaardere rollen: kandidaten met meer dan tien jaar aan ervaring, met een focus op de gebieden strategie, commercial excellence, digital en innovatie. 

Melvin de Boer, CEO van de Adecco Group in Nederland, reageert verheugd op de benoeming van Erdtsieck: “Met Lara als de nieuwe Managing Director hebben wij de juiste persoon gevonden die de reeds ingezette groei verder zal stimuleren. Ik ben ervan overtuigd dat de focus van Lara op de samenwerking met de andere labels binnen de Adecco Group daaraan bijdraagt.” 

Los van enkele kleine verfijningen, zal Erdtsieck voortbouwen op het succesvolle fundament dat er al ligt. Zo zal Badenoch + Clark zich meer gaan richten op consulting exits binnen de domeinen digital en e-commerce, innovatie, strategie, finance, fusies & overnames, inkoop en supply chain management. “Binnen deze domeinen is nog volop ruimte voor groei. En bovendien past ons grote netwerk van kandidaten met een consultancyprofiel naadloos in deze rollen. Wij kennen deze mensen en weten precies wat hun toegevoegde waarde is.”

Voor Erdtsiecks voorganger Frank van Loon komt met zijn opvolging een einde aan een bijna twee decennia durend avontuur. De Nyenrode-alumnus belandde per toeval in het recruitmentvak, nadat hij enkele jaren werkte bij Effectory. Hij kijkt met trots terug op wat zijn bureau heeft gerealiseerd: meer dan 1.500 overstappen bij meer dan 200 klanten. Wat hij hierna gaat doen is nog niet bekend – hij is uitgekocht en geniet inmiddels van een welverdienende sabbatical, waarin hij zich gaat beraden op zijn toekomstambities.