HeadFirst Group nieuwe naam voor top 3-speler in flexmarkt

26 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd

HeadFirst Source Holding, het moederbedrijf van HeadFirst, Source, Myler en Staffing Management Services, heeft een rebranding doorgevoerd en draagt vanaf nu de naam HeadFirst Group.

De naamsverandering past volgens de topman van het bedrijf, Gert-Jan Schellingerhout, bij de strategie om meer herkenbaar te zijn in de markt. Met een omzet van €893 miljoen en maandelijks meer dan 9.000 ingezette professionals, is HeadFirst Group de nummer drie speler in de Nederlandse flexmarkt, na USG People en uitzendgigant Randstad. 

Het HeadFirst Source Holding-merk stamt nog uit 2015, toen branchegenoten HeadFirst en Source de krachten bundelden. Sindsdien hebben twee grote overnames plaatsgevonden. In de zomer van vorig jaar werd Myler ingelijfd, waarmee het een grote positie verwierf in de online brokering wereld van zelfstandige professionals en binnen het IT-segment, het expertisegebied van Myler.

HeadFirst Source Holding wordt HeadFirst Group

En zo’n drie maanden later werd Staffing Management Services aan het portfolio toegevoegd , waarmee HeadFirst Group toegang kreeg tot het managed services domein. Staffing Management Services beheert voor ruim €100 miljoen aan inhuur van externe professionals voor diverse opdrachtgevers.

Als gevolg van de twee overnames is in het afgelopen jaar de omzet van HeadFirst Group met ongeveer €400 miljoen gestegen. Nu de naam van het moederbedrijf is vereenvoudigd, kan meer eenheid worden uitgestraald en “het verhaal naar klanten worden verhelderd”, geeft Schellingerhout aan.

Dit verhaal aan klanten is zeer eenvoudig: het beursgenoteerde bedrijf fungeert als een one-stop-shop voor opdrachtgevers op het gebied van flex, van business consultancy, matchmaking, en sourcing tot contracting, payrolling en managed services support.

“We zijn in staat om voor ieder inhuurvraagstuk een oplossing te bieden”, geeft Schellingerhout aan. De klant wordt aan de voorkant geholpen bij zijn/haar inhuurwensen, en aan de achterkant wordt nauw samengewerkt om tot een integrale en gecoördineerde dienstverlening te komen. 

Wat ook meespeelde bij de rebranding is dat de verschillende praktijken van HeadFirst Group binnen de bedrijfsvoering elkaar in hun expertise, netwerken en dienstverlening versterken. “HeadFirst, Myler en Source zijn met elkaar verenigd om te kunnen profiteren van synergievoordelen, zoals het stroomlijnen van werkprocessen, schaalvoordelen en het delen van expertise”, zegt Schellingerhout.

Bij Staffing MS is dit ook het geval, maar gezien de aard van zijn dienstverlening – een Managed Service Provider – blijft Staffing MS een afzonderlijke business unit binnen de groep. “Dit is essentieel voor het verankeren van de onafhankelijkheid”, aldus de topman.

Labelstrategie blijft

Terwijl het moederbedrijf een overkoepelend merk omarmt, zal elk van de afzonderlijke bedrijven binnen de groep onder hun eigen merknaam naar buiten treden. “De verschillende merken hebben een krachtige naam, waar ook onze relaties een sterke binding mee hebben”, legt Schellingerhout uit, die al bijna twintig jaar werkzaam is voor HeadFirst Group en hiervoor HeadFirst. “Daarom nemen wij niet zomaar afscheid van de labelstrategie.”

Terwijl de nieuwe branding een feit is, heeft HeadFirst Group de ambitie uitgesproken om verder te groeien. Onder de vleugels van investeerder Beryllium, heeft het flexconcern uit Hoofddorp zich ten doel gesteld om zijn marktaandeel in Europa verder uit te breiden. Het bedrijf is momenteel actief in onder andere Duitsland, Scandinavië, Italië en Zwitserland.